Laatste nieuws:
Unizo Dag van de Ondernemer - Vrints Carrosserie - (c) Noordernieuws 2022 - HDB_7600

Dag van de Ondernemer startte bij Carrosserie Vrints

Zoals elk jaar organiseerde UNIZO Essen de Dag van de Ondernemer. De start is altijd bij een van de plaatselijke ondernemers, die zo in de kijker wordt gezet. Dit jaar is het thema: duurzaamheid.

 

Unizo Essen - Dag van de Ondernemer 18 novemeber 2022 - (c) Noordernieuws - HDB_7590
Tijl Van Loon
POM Antwerpen

Tijl Van Loon, voorzitter UNIZO Essen, opende de bijeenkomst en verwelkomde alle aanwezigen die hun bedrijf vertegenwoordigden. Daarna gaf hij het woord aan Patricia Goetschalckx en Els Kenis. Zij lichtten de werken van POM Antwerpen toe en daarmee hun activiteiten in Essen. “POM Antwerpen heeft geen werking als UNIZO”, legt Els uit. “Wij hebben een publieksgerichte persoonlijkheid en dragen bij aan een duurzaam, economisch beleid. We onderscheiden ons vooral door moeilijke projecten uit te voeren. Zoals eigenaars van bedrijven samenbrengen die niet genoeg kennis hebben van het werkveld en maatwerk te leveren.” “Dit doen wij op verzoek van bedrijven of van een gemeente of opgelegd door de overheid”, zegt Patricia. “In Essen is nog zo’n vijftien hectare aan bedrijventerrein en de realisatie gebeurt in fasen. Belangrijk is om samen te zitten met de eigenaars van de gronden, net als het gezamenlijk werken aan het project. Het aantal aanvragen is groot, ze overstijgen het aanbod.”

Unizo Essen - Dag van de Ondernemer 18 novemeber 2022 - (c) Noordernieuws - HDB_7594
Patricia Goetschalckx (l) en Els Kenis
Plaatselijke bedrijven zijn belangrijk

Eerste schepen Dirk Konings vertegenwoordigde burgemeester Gaston Van Tichelt en benadrukte het belang van plaatselijke bedrijven. “Zij dragen bij aan de economie, zorgen voor werkgelegenheid en bedrijvigheid en werknemers kunnen makkelijk op hun werk komen. Zelfs met de fiets. Ook als ze ander werk zoeken, hebben ze daardoor veel keus. Onze dank aan UNIZO om met deze bijeenkomst bedrijven met elkaar kennis te laten maken en de mogelijkheid om kennis te delen.”

Unizo Essen - Dag van de Ondernemer 18 novemeber 2022 - (c) Noordernieuws - HDB_7595
Dirk Konings
Drie groepen

“Ons bedrijf werd in 1971 opgericht”, vertelt Jeroen Vrints. “In 2004 breidde het bedrijf uit en verhuisden we naar de huidige locatie. Onze klantenkring kunnen we in drie groepen indelen. Verzekeringswerken, we voldoen namelijk aan de eisen van de maatschappij en kunnen verantwoord werken. Garages in de omgeving en particulieren en bedrijven. Alles is gedigitaliseerd en draait op één programma, vanaf de iPhones tot en met onderdelen bestellen. Zo weten we perfect wat er op de werkvloer gebeurt. Wagens worden van tevoren gereinigd, zodat het aangenaam werken is voor onze werknemers.”

Unizo Essen - Dag van de Ondernemer 18 novemeber 2022 - (c) Noordernieuws - HDB_7597
Jeroen Vrints
Duurzaam, proper en veilig

“We werken samen met een bedrijf in Mechelen, dat software heeft van alle automerken en die ons zo via onze computer kunnen helpen bij vragen. Daarnaast zijn de benodigde opleidingen gevolgd, zodat we aan Tesla’s mogen werken. We doen alle werkzaamheden, van klein tot groot en ruit- en spuitwerken. We mengen alle kleuren verf zelf. De kleuren worden gescand en ingegeven in de computer, de ‘Moonwalk’, die de verf uiterst nauwkeurig voor ons mengt. Dat bespaart zes uur werk per week. We werken zo duurzaam, proper en veilig mogelijk, op alle vlakken!”

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook170
Twitter
Follow Me
Tweet