Laatste nieuws:
Unizo Essen - Dag Van De Ondernemer - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_5429u85
Vlnr: Gaston Van Tichelt, Tijl Van Loon, Gianni Scoponi en Ludwig Caluwé

Dag van de Ondernemer begon vandaag bij GS Technology

Vandaag is het de Dag van de Ondernemer en wat is een betere plaats om die te beginnen dan bij GS Technology, ‘Winnaar Beloftevolle KMO van het jaar 2021’?

Unizo Essen - Dag Van De Ondernemer - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_5437

De Dag van de Ondernemer is een initiatief van UNIZO, die zo het ondernemerschap meer onder de aandacht wil brengen. Vandaag werd GS Technology in de bloemetjes gezet. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in 3D-printing, bestaat pas een jaar en ontving de titel ‘Beloftevolle KMO van het jaar 2021’.

Twee gastsprekers

Om alles volgens de coronamaatregelen te laten verlopen, waren er niet meer dan vijftig mensen, QR-code en mondmasker verplicht en met de enorme roldeur constant open was er ook meer dan voldoende verluchting. Er werden twee gastsprekers uitgenodigd, Gaston Van Tichelt, burgemeester en schepen Lokale Economie in Essen en Ludwig Caluwé, gedeputeerde Economie en Innovatie van de provincie Antwerpen.

Unizo Essen - Dag Van De Ondernemer - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_5440
Gaston Van Tichelt
Samenwerken en versterken

“We kunnen ondernemers ruimte aanbieden, maar geen personeel”, zegt Gaston Van Tichelt in zijn toespraak. “Daarom werken het VDAB en de gemeente samen om mensen aan te trekken en zo toch voor werkkrachten te kunnen zorgen. Door het gebied op te waarderen, zoals we aan deze kant van de Postbaan hebben gedaan, kunnen we ruimte aanbieden. Net als een modern winkelbeleid: welke zaak plaats je waar, om zo tot een goed evenwicht van winkels te zorgen waar mensen graag komen. Als we ondernemers uit zowel Nederland als België, laten we zeggen van Antwerpen tot Rotterdam, kunnen aantrekken, dan zitten we goed. Er zijn al heel wat bedrijven op de Rijkmaker die met elkaar samenwerken en elkaar zo versterken, iets waar de gemeente ook op kan inspelen.”

Unizo Essen - Dag Van De Ondernemer - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_5443
Ludwig Caluwé
Sociaal en economisch beleid

“Als provincie is het belangrijk om te ondersteunen in een sociaal en economisch beleid”, legt Ludwig Caluwé uit. “Bedrijventerreinen aanleggen en uitbreiden is een moeilijk proces, waar expertise voor nodig is. Net als verouderde bedrijventerreinen recycleren en moderniseren. Het is moeilijk technisch personeel te vinden, daarom willen we jongeren aanzetten tot het volgen van technische opleidingen. Je ziet dan veel nieuwe bedrijfjes ontstaan en als je die bij elkaar brengt, krijg je nieuwe ontwikkelingen.”

Unizo Essen - Dag Van De Ondernemer - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_5411
Gianni Scoponi
3D-printing is de toekomst, maar ook het heden

“Het begon allemaal in de schoolbanken en ik ben vanaf dag 1 een eigen bedrijf begonnen”, vertelt Gianni Scoponi, oprichter en zaakvoerder van GS Technology. “Ik had drie tot vijf 3D printers in de woonkamer staan waar mijn moeder over klaagde, vanwege het geluid dat ze maakten. We produceerden gadgets en sleutelhangers, maar breidden als snel uit en er kwamen steeds meer vragen uit de industrie. De plannen lagen klaar, daarom zochten we financiering en verhuisden van de slaapkamer naar een industriële loods. Veel mensen denken bij 3D-printing aan gadgets, maar wij bieden oplossingen. Want 3D-printing is nu al een oplossing. Het is de toekomst, maar het is ook al het heden. We leveren aan de industrie, de automobiel- en de medische sectoren. Onze visie is: functioneel, sterk en duurzaam.”

Op dit moment werken vier mensen bij GS Technology, twee voltijds en twee studenten, die naast hun studie in het bedrijf meewerken. Als hun studie is afgerond zullen zij ook in het bedrijf stappen.

www.gs-technology.be

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.