Laatste nieuws:
Danny Wuyts - Vrijwilliger Vaccinatiecentrum Noorderkempen - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3862u70

Danny Wuyts, vrijwilliger bij Vaccinatiecentrum Noorderkempen!

Vrijwilligers zijn goud waard en bij het Vaccinatiecentrum Noorderkempen staan elke dag heel wat vrijwilligers klaar om alles in goede banen te leiden.

Prima service en vriendelijkheid

Dagelijks lees je op Facebook de opgetogen reacties van mensen over de prima service en vriendelijkheid van alle medewerkers in Vaccinatiecentrum Noorderkempen. Een belangrijk deel van deze medewerkers zijn vrijwilligers, die er dagelijks voor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid, mensen op hun gemak stellen en altijd bereid zijn tot een gezellig praatje. Danny Wuyts is een van deze mensen en doet zijn werk met groot enthousiasme.

Studie Tropisch Instituut

“Zelf heb ik meegedaan aan een studie van het Tropisch Instituut in Antwerpen, in samenwerking met Janssen Pharmaceutica,” vertelt Danny. “Een studie die in dertien landen wordt uitgevoerd. De opzet was dat een groep mensen twee keer gevaccineerd zou worden, maar je wist niet of je daadwerkelijk het vaccin kreeg of een placebo. Maar op een gegeven moment wilden mensen niet meer wachten en hun vaccin krijgen. Er werden daarom geen placebo’s meer gegeven en kreeg iedereen het Johnsons & Johnson vaccin. Die heb ik dus twee keer gehad, want de eerste keer wist ik niet of ik het vaccin of een placebo had gekregen en dat bleek dus Johnson & Johnson te zijn geweest. Over zes maanden wordt het bloed van de mensen, die twee keer dit vaccin hebben gekregen, getest om te kijken of de immuniteit hoger is of langer werkt dan bij degenen die één vaccin hebben gekregen.”

Vaccinnatiecentrum Noorderkempen - Danny Wuyts - Vrijwilliger - IMG_4152s

Ik heb nooit getwijfeld

“Begin dit jaar kwam de oproep voor vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum en ik heb me meteen opgegeven. “Een paar dagen later ben ik al voor het callcenter begonnen. Dat doe je van huis uit en je krijgt een online opleiding. Er zijn vijf callcenters, in Essen, Kalmthout, Wuustwezel, Kapellen en Brasschaat en elke dag heeft een andere gemeente dienst. In Essen is dat op woensdag en dat doen we in samenwerking met de gemeente. Ik ben een ‘pro-vaxxer’ en onderkende dat het een enorme klus zou zijn om zoveel mensen te vaccineren. Ik heb nooit getwijfeld en ook nooit geloofd dat er zomaar ‘iets’ zou worden gedaan, om onze levens te beïnvloeden.”

vVaccinnatiecentrum Noorderkempen - IMG_4151c

Vrijwilligers in vaccinatiecentrum

“De meeste vragen die je in het begin kreeg, gingen over de registratie, waar ze moesten zijn, hoe lang ze onderweg zouden zijn, mensen zonder vervoer, … Zodra de vraag kwam voor vrijwilligers in het vaccinatiecentrum, heb ik me opgegeven. Je kreeg er een rondleiding en een training. Je kon ook je voorkeur opgeven voor wat je wilde doen, dat is nu nog zo en je kunt die ook tussendoor wijzigen. Ik doe alle taken, behalve de buitentaken, omdat het toen nog te koud was.”

Dubbele controle

“Mijn taken zijn, onder andere, registratie aan de inkom en steward. Dan begeleid je de mensen naar de diverse plekken, je ontsmet de stoelen en registreert het vaccin bij de uitgang. Dat laatste is nieuw, omdat bleek dat er mensen bij de eerste vaccinatie niet correct geregistreerd waren. Het is gewoon een dubbele controle, want is je registratie niet goed, dan ben je voor de overheid niet gevaccineerd. Als iedereen, die het wil, gevaccineerd is, dan krijgen die een vaccinatiepaspoort. Daarvoor wordt nu gemikt op eind juni en je kan een papieren of een elektronische versie krijgen.”

Vaccinnatiecentrum Noorderkempen - IMG_4161s

Superenthousiaste medewerkers

“Het werk in het vaccinatiecentrum is ontspannend en geeft me energie. Je hebt veel sociale contacten, wat vooral in deze tijd heel belangrijk is. Het is allemaal heel goed georganiseerd en ons team bestaat uit superenthousiaste medewerkers, die hun werk graag doen en de onderlinge sfeer is geweldig. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad, dat ik me heb opgegeven!”

Foto’s: Danny Wuyts, Noordernieuws.be

NN

Facebook324
Facebook
Twitter