Cybercrime Laat je niet vangen!

Cybercrime? Laat je niet vangen!

Phishing, e-fraude, ransomware, spam… De computertermen vliegen ons tegenwoordig om de oren, maar wat is het nu eigenlijk? Wel, kortweg kan je alle misdrijven die via de computer gebeuren, samenvatten onder ‘cybercriminaliteit’.

Je komt er niet onderuit: dagelijks ontvang je verschillende louche e-mails. Met wat geluk belanden die in de spamfolder, maar helaas niet altijd. Vaak bevatten die e-mails een virus waarmee je computer besmet wordt. Die kan dan bijvoorbeeld ‘gegijzeld’ worden tot je betaalt. Ook internetfraude is dagelijkse realiteit.

Heb je een e-mail geopend en merk je dat er iets niet klopt? Of heb je contact gehad met iemand via Facebook, Instagram of andere social media en merk je dat er iets niet pluis is? Verwittig dan onmiddellijk de politie. Politiezone Grens heeft een cybercrimespecialist die je verder helpt. Sluit vooral niets af en neem ook screenshots als het lukt. Dat kan van chatgesprekken zijn, maar ook rekeninguitreksels of sms-berichten kunnen een geldig bewijs zijn.

INFO: info@pzgrens.be, http://www.pzgrens.be/cybercrime, 03 620 29 29

Bron: gemeente Kalmthout
Foto:

Facebook7
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!