Laatste nieuws:
CD&V en sp.a blijven elkaar komende zes jaar trouw

CD&V en sp.a blijven elkaar komende zes jaar trouw

Hoewel de verkiezingsuitslag van afgelopen zondag vele Essenaren deed hopen dat er op politiek vlak binnen het bestuur veranderingen op komst waren, hebben CD&V en sp.a toch besloten om samen verder te gaan. Op sociale media wordt aangegeven waarom CD&V en sp.a voor deze voorzetting van de samenwerking wordt gekozen.

Kiezers in de kou

Een grote groep mensen die hadden gehoopt dat met hun stem op N-VA/PLE er een einde kwam aan de lange bestuursperiode van CD&V voelen zich in de kou staan. Als gebaar van verandering laat de coalitie weten een aantal verschuivingen te hebben gedaan. Zo zullen Imelda Schrauwen, Frans Schrauwen (deze was ook al niet verkiesbaar) en Jokke Hennekam niet meer terugkomen in het schepencollege. De nieuwe naam is Arno Arden die namens sp.a zal toetreden tot het bestuur. Verder zal er voortaan een mandaat minder ingevuld worden. Verder blijft Gaston van Tichelt burgemeester en ook ook Brigitte Quick, Dirk Konings en Helmut Jaspers zullen schepen blijven.

Veel reacties

Op de sociale media lijkt op dit moment wel een bom ontploft na het bekendmaken van het nieuws. De komende dagen zullen wij trachten een beter beeld te schetsen van de beweegredenen van de betrokken partijen en enkele reacties van kiezers met onze lezers te delen.

VL

Facebook163
Twitter
Follow Me
Tweet

Eén reactie

  1. “De komende dagen zullen wij trachten een beter beeld te schetsen van de beweegredenen van de betrokken partijen” Beweegredenen? Je kan er vele opnoemen doch er is slechts één van tel, namelijk postjes pakken. Dat zie je zo in Gent, in Oostende, en waarom zou dat dan anders zijn in Essen???