Burendag in asielcentrum

Burendag in asielcentrum

Op donderdag 10 augustus van 11 tot 15 uur worden de deuren van het Fedasil-opvangcentrum aan de Kazerneweg 35 in Kapellen-Hoogboom opengegooid. Iedereen is, hopelijk onder een stralende zon, welkom in de speeltuin van het centrum. Het wordt een feest voor groot en klein met kinderanimatie en muziek van Dj Papa Mojito, die zorgt voor een tropische cocktail van exotische muziek. Breng je boterhammen en drinkbus of beker mee voor een gezellige picknick in de tuin. Het opvangcentrum zorgt voor een lekker ijsje als dessert.

Wie wil kan deze keer ook een kijkje nemen achter de schermen. Medewerkers gidsen jou langs verschillende diensten en vertellen over de werking van het opvangcentrum.

Burendag in asielcentrum2

Fietsproject

Het Opvangcentrum Kapellen zoekt enthousiaste vrijwilligers om fietslessen te geven aan de bewoners. Met het project ‘Be Cycle’ wil Fedasil de fiets promoten als laagdrempelige mobiliteitsoplossing voor de bewoners van de opvangcentra.

Zich zelfstandig kunnen verplaatsen

In september gaat opvangcentrum Kapellen van start met tien fietslessen voor een groepje bewoners. Naast fietsvaardigheid, komen ook de wegcode, verkeersveiligheid en complexe verkeerssituaties aan bod. De lessen zijn bovendien een kans voor bewoners om hun Nederlands te oefenen. Fietsen is voor asielzoekers niet alleen een gezonde en gemakkelijke manier om zichzelf te verplaatsen, het biedt ook de kans om zelfstandig op het werk te geraken of opleidingen te volgen. Het zorgt ervoor dat bewoners gemakkelijker kunnen deelnemen aan de samenleving. Leren en kunnen fietsen is voor hen de kortste en snelste weg naar basismobiliteit en zo ook naar integratie en emancipatie.

Wil jij graag deel uitmaken van het fietsteam en mee fietsles geven op maat van elke deelnemer? Stuur dan een berichtje naar info.kapellen@fedasil.be. Vrijwilligers krijgen van ‘Be Cycle’ een opleiding op donderdag 7 september van 10 tot 16 uur. De fietslessen starten vanaf woensdag 20 september, telkens op woensdagnamiddag in het Fedasil Opvangcentrum Kapellen, Kazerneweg 35 Kapellen.

MLH

Foto: © Freepik

Facebook3
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!