Laatste nieuws:
Opvangcentrum Kapellen reageert op gestolen fietsen hetze

Opvangcentrum Kapellen reageert op gestolen fietsen hetze

Via Facebook reageren de verantwoordelijken van het Fedasil-opvangcentrum in Hoogboom-Kapellen op de berichten die op sociale media circuleren, dat de residenten van het centrum verantwoordelijk zijn voor diverse fietsdiefstallen in de gemeente. Indien burgers vragen hierover hebben, roept de centrumleiding op om hen te contacteren via info.kapellen@fedasil.be of via een privé-bericht op Facebook.

Wij geven hieronder integraal de reactie van Fedasil:

Beste buren van het opvangcentrum,

In de groep ‘Ge zijt van Kapellen als ge…’ lazen we gisteren opnieuw veel reacties over gestolen fietsen. Allereerst: voor iedereen van wie de fiets gestolen is, vinden we dit heel erg. Het is nooit fijn als iets dat van jou is gestolen wordt en een fiets brengt ook nog eens veel praktische problemen met zich mee. We hopen oprecht samen met jou dat je fiets snel terug wordt gevonden.
We willen hier echter over kwijt dat we het heel moeilijk hebben met de link die onmiddellijk gelegd wordt met ons opvangcentrum. Er is namelijk geen enkel bewijs dat deze fietsen door onze bewoners gestolen zijn of gebruikt worden. Het doet ons pijn te lezen dat mensen blindelings, zonder bewijs maar met veel vooroordelen, meteen wijzen naar de bewoners van het opvangcentrum. Indien je fiets gestolen wordt, ga dan naar de politie. Wij verlenen altijd onze volledige medewerking aan politieonderzoek.

Tot slot: wij stellen oude, afgedankte en geschonken fietsen ter beschikking van de bewoners, die we samen met vrijwilligers opknappen. Daarnaast zijn er ook bewoners die sparen om zelf een fiets of step te kopen om naar hun werk te gaan. Diefstal is erg, maar mensen onterecht beschuldigen minstens evenzeer.

Meer info op https://www.facebook.com/FedasilKapellen

MLH

Foto: © Freepik

Facebook76
Twitter
Follow Me
Tweet