Verkeershinder in Stationsstraat en Nieuwstraat tussen 2108 en 3108

Verkeershinder in Stationsstraat en Nieuwstraat tussen 21/08 en 31/08

Tussen 21 en 31 augustus krijgt de Stationsstraat en ook nog een stukje Nieuwstraat tot aan de Belfius Bank (in- en uitrit parking) een nieuwe laag asfalt. Bovendien komen er bredere fietssuggestiestroken, die doorlopen in de Nieuwstraat tot aan de grens met Nederland en tot aan de Hofstraat. De buurtbewoners en handelaars krijgen spoedig een brief in de bus met uitleg over de werken.

Planning

Het doel is om de werken klaar te krijgen voor de start van het nieuwe schooljaar. De aannemer is volop bezig met de planning waardoor nu nog niet bekend is op welke dag welk deel van de straat afgesloten is.

Afgesloten

Om de strakke deadline van 1 september te halen, worden de straten gedurende tien dagen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De aannemer moet het oude asfalt verwijderen, sommige rioolputten vervangen of herstellen en nieuw asfalt en fietssuggestiestroken aanleggen. Om dit zo snel mogelijk te laten verlopen, kozen we om de straat gedurende één aaneensluitende periode af te sluiten. Mochten we dit in fases doen, dan duren de werken langer met meer hinder en minder verkeersduidelijkheid tot gevolg. Zodra alle details gekend zijn, wordt hierover gecommuniceerd via de website en een nieuwe buurtinfobrief.

Wat betekent dit voor de bewoners en handelaars van de Nieuwstraat en de Stationsstraat?

-De asfalteringswerken in de Stationsstraat vinden plaats tussen het viaduct en de Belfius Bank.
-Het aanbrengen van de fietssuggestiestrook gebeurt in de Stationsstraat vanaf het viaduct tot aan de Hofstraat en de Nederlandse grens in de Nieuwstraat.
-Dat betekent dat tussen maandag 21 augustus en donderdag 31 augustus er geen toegang is voor gemotoriseerd verkeer in deze straten. Op het ogenblik van frezen, het gieten van nieuwe asfalt én het aanbrengen van de fietssuggestiestrook is het niet mogelijk om de weg te betreden. Verzocht wordt om de wagen op nabijgelegen parkeerplaatsen of straten te parkeren. Te voet en met de fiets blijft alles wel bereikbaar.

Ook de handelaars blijven bereikbaar met de fiets of te voet. Bent u een handelaar, dan wordt aangeraden om de leveranciers en klanten op de hoogte te brengen van de aankomende werken.

De gemeente begrijpt dat dit voor de Essenaar en de buurtbewoners/handelaars een grote impact heeft. Wegenwerken brengen helaas onvermijdelijk hinder met zich mee. De gemeente wil dat vanaf 1 september de scholieren terug zo veilig mogelijk naar de schoolbanken kunnen gaan. De bredere fietssuggestiestroken moeten helpen om de snelheid in de Stationsstraat en Nieuwstraat naar beneden te krijgen.

Omleiding

Op dit ogenblik is de exacte omleidingsroute nog niet gekend. Zodra alle details bekend zijn, brengen ze u hiervan op de hoogte.

In de straten Molenheide en Rodenbachlaan worden de palen verwijderd zodat de bewoners tijdens de werken toegang hebben tot hun straat.

Geen afvalinzameling

De inzameling van huisvuil op dinsdag 22 augustus kan helaas niet doorgaan in de Stationsstraat en in de Nieuwstraat tussen de grens en de Belfius Bank. Ook de inzameling van PMD en GFT op dinsdag 29 augustus zal niet kunnen doorgaan.

Heb je nog vragen of bezorgdheden, contacteer de gemeente dan via openbarewerken@essen.be

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook20
Twitter
Follow Me
Tweet