Laatste nieuws:
Charleroi als goedkoop alternatief om te vliegen

Charleroi als goedkoop alternatief om te vliegen

Hoewel de luchthavens van Brussel en Charleroi op slechts een uur rijden van elkaar liggen, is het aantal vluchten op jaarbasis bij Brussels Airport een stuk hoger. Vanaf daar vertrekken dan ook intercontinentale vluchten naar bijvoorbeeld Azië of Amerika, waardoor ook de prijzen voor kortere vluchten hoger lijken te liggen. Het is dus zeker een aanrader om de volgende keer vanaf Charleroi te vliegen! 

In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van het starten van je vakantie op Charleroi Airport.

Brussels South Charleroi Airport

De luchthaven, in de volksmond vooral bekend als Charleroi Airport, heet officieel Brussels South Charleroi Airport. Dit omdat het ten zuiden van Brussels Airport ligt. Hoewel het wat verder rijden is vanaf de regio Noorderkempen is het zeker de moeite waard, als je de prijzen voor het vliegen met elkaar vergelijkt. Zo kan een vlucht met Ryanair van Brussel of Charleroi Airport naar Rome toe zomaar € 23 schelen per persoon voor een enkele reis. Voor dat geld kun je prima een uurtje langer rijden naar het zuidelijkere gelegen Charleroi Airport.

Een ander voorbeeld is een vlucht naar de Spaanse Costa Brava voor een heerlijke strandvakantie. Vanuit Charleroi worden er al vluchten aangeboden voor € 22 per persoon, terwijl dezelfde vlucht met Ryanair vanaf Brussel al snel € 61 kost. Vergelijk je dit met Nederlandse luchthavens, zoals het nabijgelgen Eindhoven Airport, dan ben je voor dezelfde vlucht minimaal € 100 kwijt. Een duidelijk verschil dus! Ook een vlucht naar Marrakech in Marokko scheelt bijna € 27 tussen de twee luchthavens met een vlucht met Ryanair op dezelfde dag.

Charleroi als goedkoop alternatief om te vliegen

Parkeren op Charleroi Airport

Behalve de prijzen voor een vliegticket liggen ook de prijzen voor het parkeren een stuk lager. Wel wordt aangeraden om een parking Charleroi Airport vooraf te boeken, zodat je verzekerd bent van een lage prijs. Rij je zonder reservering naar de luchthaven, dan loop je zeker tijdens de zomerperiode de kans dat alles al volzet is. Dat is de nachtmerrie van veel vakantiegangers, omdat je dan vlug een andere parking moet zoeken in korte tijd. Lukt dit niet, dan loop je ook nog de kans om je vlucht te missen en dat wil natuurlijk niemand.

Tips voor het verkrijgen van een goedkoop ticket

Vliegtickets zijn er in allerlei soorten en met verschillende prijzen. Dit is afhankelijk van de reistijd, de luchthaven van vertrek maar ook de luchtvaartmaatschappij. De goedkoopste in België zijn voornamelijk Ryanair, die vooral vluchten naar populaire bestemmingen aanbied, en Vueling als het gaat om Spaanse bestemmingen. 

Wel moet je er rekening mee houden dat die lage prijzen exclusief ruimbagage zijn. Daarbij is de beenruimte op deze budget airlines ook flink minder dan een duurder alternatief. Voor korte vluchten is dit gelukkig prima te doen, zeker als je maar een beperkt budget hebt.

De dag van vertrek

Of je nu op een dinsdag of vrijdag vertrekt in dezelfde week kan een groot verschil maken in prijs. Veel mensen willen liever op vrijdag vliegen, zodat ze tijdens de weekenddagen geen vrije dagen hoeven in te leveren op hun job. Toch kan een vliegticket dan wel een stuk duurder worden. Het is dus zeker de moeite waard om, als je die vrijheid hebt, verschillende vertrekdagen in te voeren om te kijken wat het meest voordelig is tijdens het plannen van je reis. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de dag van terugkomst. Zo bespaar je zomaar veel geld!