Laatste nieuws:
Hoogboomsteenweg helemaal klaar na paasvakantie

Hoogboomsteenweg helemaal klaar na paasvakantie

De werken aan de Hoogboomsteenweg in Kapellen zitten in de eindfase. Na de paasvakantie is alle hinder achter de rug.

Sinds half maart kan je het nieuwe tweerichtingsfietspad volledig gebruiken van aan de Koningin Astridlaan tot aan de Sint-Jozefkerk. Ook de kruispunten met de Bosdreef en Bernard De Vadderlaan werden afgewerkt. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het kruispunt met de Koningin Astridlaan-Jagersdreef. Hier worden permanente verkeerslichten geplaatst.

Laatste fase

In de laatste fase wordt, tijdens de tweede week van de paasvakantie, de rijbaan tussen de Koningin Astridlaan en de grens met Brasschaat vernieuwd. Dit gebeurt in twee fasen, zodat de doorgang voor bewoners en bezoekers van de Bauwinwijk en woonzorgcentrum Welvaart in één rijrichting steeds gegarandeerd blijft. Doorgaand verkeer volgt de omleiding via Antwerpsesteenweg en Lage Kaart.

Twee fasen

Het wegdek van de Hoogboomsteenweg wordt op maandag 8 april gefreesd over de ganse lengte. Op dinsdag 9 en woensdag 10 april worden herstellingswerken aan de onderlaag van het wegdek uitgevoerd. De asfalteringswerken zelf worden vervolgens in twee fasen uitgevoerd: op woensdag 10 april vanaf de grens met Brasschaat tot aan de Kazerneweg en op donderdag 11 april tussen de Kazerneweg en de Koningin Astridlaan. De avond voor de asfalteringswerken wordt telkens vanaf 21 uur een kleeflaag aangebracht en is de rijbaan niet langer toegankelijk. Op deze manier is een maximale bereikbaarheid voor plaatselijk verkeer verzekerd. Tenslotte wordt op vrijdag 12 april het nieuwe wegdek belijnd. Bovenstaande planning is steeds onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

MLH

Foto: © Freepik

Facebook10
Twitter
Follow Me
Tweet