Laatste nieuws:
Kerktoren van Wuustwezel gerestaureerd

Kerktoren van Wuustwezel gerestaureerd

De windhaan Balthazar pronkt weer op de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Wuustwezel. Daarmee is de eerste fase van de restauratie afgerond. De komende dagen wordt de stelling rond de toren weggehaald en daarna beginnen de werken aan het schip van de kerk.

Herstellingswerken

De Wuustwezelse kerktoren staat al een paar maanden in de steigers voor herstellingswerken. Daarbij heeft de aannemer beschadigde stenen vervangen en kreeg de torenspits nieuwe leien. In het dak zijn luiken aangebracht, waardoor toezichters van binnenuit naar boven kunnen klimmen. Daarvoor zijn ook 325 ladderhaken aangebracht.

Verguld en ingewijd

Tijdens die werkzaamheden is ook de windhaan weggehaald voor een grondige opknapbeurt. Daarna werd Baltazar, zoals de kerkhaan in de volksmond wordt genoemd, opnieuw verguld en ingewijd door de lokale pastoor. Vrijdag werd hij terug geplaatst op zijn 55 meter hoge plekje boven het dorp.

Volgende fase

In de volgende fase verplaatsen de werkzaamheden zich naar de achterzijde van het gebouw, aan de kant van het kerkhof. Daarbij krijgen ook de prachtige glasramen een frisse kleur. Daarna worden gevels aan de straatkant en het hek rond het kerkhof nog opgeknapt. De hele renovatie duurt naar verwachting tot het eind van dit jaar.

Bron en beeldmateriaal: Lokaal bestuur Wuustwezel

Facebook41
Twitter
Follow Me
Tweet