Laatste nieuws:
Werken Hoogboomsteenweg bijna voorbij

Werken Hoogboomsteenweg bijna voorbij

De werken aan de Hoogboomsteenweg in Kapellen zitten in de eindfase. Het nieuwe tweerichtingsfietspad kan binnenkort volledig worden gebruikt van aan de Koningin Astridlaan tot aan de kerk.

Aanpassingswerken

De aannemer moet nog enkele aanpassingswerken uitvoeren aan de kruispunten met de Bernard De Vadderlaan en de Bosdreef. Daarom worden beide straten deze week afgesloten. Er wordt een omleiding voorzien voor het doorgaand verkeer. Na de paasvakantie moet alle hinder achter de rug zijn.

Verkeerslichten

Op het kruispunt van de Koningin Astridlaan en de Hoogboomsteenweg worden verkeerslichten geplaatst tussen 18 en 29 maart. Het verkeer kan tijdens de werken beurtelings passeren.

Nieuwe rijbaan

Als laatste fase zal tijdens de tweede week van de paasvakantie ook de rijbaan tussen de Koningin Astridlaan en de kerk worden vernieuwd. Dit gebeurt in twee fasen, zodat de doorgang voor bewoners en bezoekers van de Bauwinwijk en het rusthuis in één rijrichting steeds gegarandeerd blijft. Doorgaand verkeer volgt de omleiding via Antwerpsesteenweg en Lage Kaart.

Laatste werk

Op maandag 8 april wordt het wegdek van de Hoogboomsteenweg afgefreesd over de ganse lengte. Op dinsdag 9 en woensdag 10 april worden herstellingswerken aan de onderlaag van het wegdek uitgevoerd. De asfalteringswerken zelf worden vervolgens in twee fasen uitgevoerd op woensdag 9 april tussen de kerk en de Kazerneweg en op donderdag 10 april tussen de Kazerneweg en de Koningin Astridlaan. De avond voor de asfalteringswerken wordt telkens vanaf 21.00 uur een kleeflaag aangebracht en is de rijbaan niet langer overrijdbaar.

Bewoners worden via een bewonersbrief op de hoogte gehouden van de specifieke timing en bereikbaarheid. De opgemaakte planning is steeds onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

MLH

Foto: © MLH

Facebook132
Twitter
Follow Me
Tweet