Laatste nieuws:
Brasschaats buurtbusje rijdt niet

Brasschaats buurtbusje rijdt niet

Lokaal politiek project ‘Brasschaat 2012’ wil niet minder, maar méér buurtbussen in de Parkgemeente. Ook in het weekend.

Defect

Raadslid Rudi Pauwels (Brasschaat 2012) meldde al meermaals in de gemeenteraad dat de buurtbus niet rijdt, omdat ze defect is. Dat ligt ten dele aan de Vlaamse vervoermaatschappij De Lijn. Die is verantwoordelijk voor het onderhoud van de buurtbus, maar laat het afweten. Bij een recente panne leverde de vervoermaatschappij de wisselstukken simpelweg af aan het gemeentemagazijn. De eigen gemeentelijke monteurs mochten de herstelling doen.

Dienstverlening schrappen

Toen het busje hersteld was, besloot de gemeente om de dienstverlening op vrijdagnamiddag te schrappen. Wat was daarvan de reden vroeg, fractievoorzitter Rudi Pauwels zich af. Blijkt dat de gemeente geen chauffeur voor de ritten op vrijdagnamiddag heeft gevonden. En dus wordt er niet meer op vrijdagnamiddag gereden. Simpel.

Tweede buurtbus

Brasschaat 2012 betreurt de gang van zaken en wil dat de buurtbus de volgende bestuursperiode gewoon blijft rijden – ook op vrijdag. Ze pleit zelfs voor het inzetten van een tweede buurtbus. Dan kunnen Brasschatenaren ook in het weekend het busje nemen.

MLH

Foto: © De Lijn

Facebook10
Twitter
Follow Me
Tweet