Laatste nieuws:
Boeremarkt Kapellen 40 jaar!

Boeremarkt Kapellen 40 jaar!

Dit jaar vieren ze feest op de Boeremarkt in Kapellen: het marktje aan café Starrenhof bestaat inmiddels 40 jaar!

Succesverhaal

Voorzitter van het marktcomité Steve van Broeckhoven legt uit, hoe het begon: “’t Was op initiatief van toenmalig schepen Roger Verbiest, dat er in 1984 ’n Boeremarktje werd opgestart. Mede onder impuls van uitbaatster Lea Van Den Driessche, van Café Starrenhof, maakten ze er ’n succesverhaal van, dat nu al 40 jaar bezig is.

Wijd en zijd bekend

“Intussen is de Boerenmarkt al wijd en zijd bekend, tot ver in Nederland toe”, vertelt groente-en fruitboer Steve met trots… In 1984, brachten Lea en Roger enkele marktkramers, lokale kwekers en boeren tezamen en zo was de Boeremarkt geboren; ja, zelfs particulieren mochten hier hun overschotjes aan de man brengen!

Zeer ruim aanbod

“Dit is nog altijd zo, verduidelijkt de Berendrechter. “Buiten de lokale kwekers van groente, fruit, pluimvee, … vind je hier nog altijd ’n zeer ruim aanbod aan producten. Dat gaat van allerhande voeding, zoals zuivel, brood en patisserie, hamburgers, wafeltjes, snoepgoed, handmade chocoladeproducten voor de zoetebekjes, tot gebraden kippetjes of ribbetjes. Ook lekkere vis, vlees, charcuterie en zelfs heuse Franse specialiteiten voor de echte Bourgondiërs onder jullie. Ook kunt u hier terecht bij diverse bloemen- en plantenkramen om uw tuin en interieur te verfraaien en bij de dierenvoedingskraam om uw (huis)dieren te verwennen! U ziet: voor elk wat wils!” besluit Steve.

Gezellig dagje

“Alles is aanwezig hier in de Kapelsestraat te Kapellen, om er ’n gezellig dagje uit van te maken”, vult huidig uitbaatster van het Starrenhof, Freya Peirmans, aan. “Nadien kan je lekker verpozen in het café of op ons zonnig terras, met een lekker broodje of heerlijk soepje – nog steeds huisgemaakt – een koffie of iets sterkers…”

Feest

Heel april is het feest, met elke zondag wel animatie voor jong en oud: zo staat er op 7 april een mobiele kinderboerderij, laat Clown Bart al z’n kunstjes zien en kan je je laten grimeren! Op 14 april geeft de Red Hikers Pipeband het beste van hun doedelzak-repertoire en wie dat wil, kan de volgende zondag, 21 april, haar/zijn fiets laten graveren door de politiediensten…

Wedstrijd

Zondag 28 april is het slotevenement van de feestelijkheden, met de wedstrijd ‘Mooiste huisdier’ als hoogtepunt !De prijzen hiervoor worden mede uitgereikt door de Burgemeester van Kapellen, Dirk van Mechelen! Trouwens: je kan nog altijd inschrijven voor deze wedstrijd: er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Gevulde boodschappentasjes te winnen

“In het café zelf, houden we nog ’n permanente foto- en postertentoonstelling over de Boeremarkt en dit heel april lang”, wult Werner Matheusen van de bloemenkraam aan. “Elke zondag in april verloot dit organiserend marktcomité tal van boodschappentasjes, allemaal gevuld met diverse, duurzame Boeremarktproducten”, geeft secretaris Werner tot slot nog mee.
Allen van harte welkom!!!

Praktisch

Waar: Kapelsestraat 59, Kapellen
Wanneer: elke zondag van 08:00 tot 13:00

Je kan je nog inschrijven voor de wedstrijd ‘Mooiste huisdier’ in café Starrenhof, via de website of via mail: freya@starrenhof.be

WM

Facebook171
Twitter
Follow Me
Tweet