Laatste nieuws:
Ontdek 'Onze GroenRand-natuur': Kalmthoutse Heide
© Mark Mertens

Ontdek ‘Onze GroenRand-natuur’: Kalmthoutse Heide

Tijdens het project ‘Onze GroenRand-natuur’ hebben elf fotografen u kennis laten maken met wilde dieren en planten die in de GroenRand-regio leven. Maar ook de natuur op zichzelf is prachtig en indrukwekkend!

Ontdek 'Onze GroenRand-natuur': Kalmthoutse Heide
© Ivo Schut
Officieel erkend als stiltegebied

Nadat we kennis hebben gemaakt met de prachtige foto’s van deze elf natuurfotografen, start GroenRand met een aanvullend project. Vandaag maken we kennis met Mark Mertens en Ivo Schut, zij hebben prachtige beelden gemaakt van het Grenspark Kalmthoutse Heide. De Kalmthoutse Heide valt het meest op, omdat het een oase van topnatuur en stilte is. Dit gebied is dan ook officieel erkend als stiltegebied. Het Grenspark biedt leefgebieden voor vele zeldzame en bedreigde soorten. Het mozaïek aan kleine en grote vennen is ideaal voor, onder andere, de gevlekte witsnuitlibel, de rugstreeppad en de heikikker. Het is ook het kerngebied voor de gladde slang in de provincie Antwerpen. Dankzij de dichte begroeiing van dwergstruiken, bosranden en landduinen, gedijt die er zeer goed. De afwisseling van heide en bos is ook perfect voor soorten als de boomleeuwerik en de nachtzwaluw.

Ontdek 'Onze GroenRand-natuur': Kalmthoutse Heide
© Mark Mertens 2
Fototentoonstelling

Vier fotografen – waaronder ook Mark Mertens en Ivo Schut- fotografeerden een jaar lang de allermooiste plekjes in de tuin van Arboretum Kalmthout. Het resultaat van hun werk doorheen de vier seizoenen is te bewonderen in een fototentoonstelling in de galerie van het Arboretum Kalmthout en dit van 9 december tot 7 januari 2024. De meest sprekende beelden kregen een plekje in een gedrukte jaarkalender 2024, die te koop is in de cadeau- & boekenshop van Arboretum Kalmthout. De foto’s zijn tevens gemaakt door Myriam Luyckx, en Mario Valkenborg.

Ontdek 'Onze GroenRand-natuur' Kalmthoutse Heide

https://groenrand.blogspot.com/2023/11/in-onze-groenrand-natuur-stellen-we-4.html

DW

Facebook38
Twitter
Follow Me
Tweet