Laatste nieuws:
Blik in historisch pand Baeyenshof

Blik in historisch pand Baeyenshof

We meldden al dat historisch gebouw Baeyenshof in ere wordt hersteld. Het zal een prachtige, historische toevoeging zijn aan het centrum van Essen.

Een enorme maar dankbare klus

Stijn en zijn broer Gert Matheusen zetten zich in voor deze enorme, maar dankbare klus. Het resultaat zal een historisch pand zijn, met de meest moderne en ecologisch verantwoorde aanpassingen. “Het Argenta kantoor zal tijdelijk in het bijgebouw huizen, zodra dit is gerenoveerd”, vertelt Stijn. “Het hoofdgebouw wordt ook gerenoveerd en als dat klaar is, zal het kantoor daar ondergebracht worden. Het totaal zal diverse invullingen krijgen en door ons in het centrum te vestigen, zijn we dichter bij onze klanten en kunnen die nog beter van dienst zijn.”

Blik in historisch pand Baeyenshof

Hoe het toen was

Stijn en Gert maakten in april foto’s van Baeyenshof in de staat zoals het toen was. Ondanks het grote verval zijn er prachtige originele details gespaard gebleven, die het authentieke karakter weer zullen blijven geven! De beuk naast het huis is 23 meter hoog en staat er dus al heel lang. Als die eens zou kunnen praten…

Blik in historisch pand Baeyenshof

Foto’s: © Gert en Stijn Matheusen

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook61
Twitter
Follow Me
Tweet