Argenta Essen herstelt het historisch pand Baeyenshof in ere

Argenta Essen herstelt het historisch pand Baeyenshof in ere

Stationsstraat 55, een mooi historisch pand met een rijke geschiedenis…dat wordt vanaf 16 november 2020 de nieuwe locatie van Argenta Essen. De Argenta-kantoorhouder, de familie Matheusen-Backx, zal het gebouw en het omliggende domein in verschillende fases renoveren.

Een historisch pand als verbindingselement in Essen

Het pand werd in 1876 gebouwd door dokter Baeyens, waarna het in 1923 in gebruik werd genomen door dokters Janssens en zijn nakomelingen. Hij verbouwde de rechtervleugel van paardenstal tot dokterskabinet en bracht een prachtige verzameling bomen en planten bij elkaar in het park. Met de renovatie van het park zullen meerdere imposante, diepgewortelde bomen terug tot hun recht komen.

Het project, dat centraal ligt in Essen, voorziet:

  • Fase 1: renovatie en heraanplanten van een prachtig park
  • Fase 2: renovatie van het bijgebouw naar tijdelijk Argenta kantoor
  • Fase 3: renovatie van het hoofdgebouw naar een handelsruimte op de gelijkvloerse verdieping, waar ook het Argenta kantoor gevestigd zal worden. Deze krijgt een presentatieruimte voor klanten, welke ook ter beschikking staat voor ondernemers en verenigingen en bewoning voor enkele gezinnen alsook andersvaliden. In het bijgebouw zal dan, in overleg met de gemeente, een nieuwe onderneming gevestigd worden.
  • Fase 4: nieuwbouw om “samen te leven en op uzelf wonen” vorm te geven in een co-housing huurformule.
Welkom

Hoewel er steeds meer digitaal gewerkt wordt en de Argenta-klanten ondertussen eenvoudig kunnen bankieren via de App en Internetbankieren, blijft het Argenta-kantorennet van cruciaal belang bij het verlenen van persoonlijk advies. Argenta zet sterk in op nabijheid en persoonlijk contact met zijn klanten. Dat is waar Argenta voor staat. Alle Essenaren zijn van harte welkom voor een kennismaking met het kantoor en de nieuwe locatie. Maak je persoonlijke afspraak via essen@argenta.be, wij zorgen alvast voor een warm onthaal.

Lees meer over dit historische pand in ons artikel Blik in historisch pand Baeyenshof.

Facebook186
Twitter
Follow Me
Tweet