Laatste nieuws:
besparen op verzekeringen - brandverzekering - autoverzekering

Meer budget voor mannendingen door te besparen op verzekeringen 

Houd aan het eind van de maand meer budget over voor mannendingen, door te besparen op de kosten van verzekeringen. Zonder verzekeringen kun je niet; onder meer de BA-verzekering voor de auto en een brandverzekering voor je (huur)woning zijn verplicht. Bij de brandverzekering geldt dit slechts voor delen van België; niet overal word je verplicht deze verzekering af te sluiten. Overigens wordt het ten zeerste aangeraden; je moet er niet aan denken, dat je een woning opnieuw moet laten bouwen uit je eigen vermogen. Er zijn een aantal manieren om te besparen op dergelijke verzekeringen. In dit artikel lees je er meer over. 

Let goed op de dekking van een autoverzekering

Bij het afsluiten van een autoverzekering heb je de keuze uit verschillende vormen van dekking. Kies tussen een reguliere BA-verzekering, een mini-omnium autoverzekering en een full-omnium autoverzekering. De meest uitgebreide dekking wordt logischerwijs door dit laatste type verzekering geboden; de BA-verzekering is de goedkoopste oplossing. Het hangt onder meer van de waarde van je auto en de plek waar je deze parkeert af, wat hierin de meest verstandige keuze is. Een auto die je in een eigen garage stalt zal minder snel beschadigd raken, dan een auto die op een openbare parking geparkeerd wordt. Het kan een reden zijn om in plaats van voor een full-omnium verzekering een goedkopere mini-omnium autoverzekering af te sluiten. 

Bepaal of aanvullende verzekeringen echt nodig zijn

Een basisverzekering valt uit te breiden met verschillende vormen van een aanvullende dekking. Zo valt een autoverzekering te combineren met een rechtsbijstandverzekering; dit type verzekering beschermt je tegen de juridische kosten die voort kunnen komen uit een conflict in het verkeer. Door deze verzekeringen weg te laten, houd je maandelijks geld over. De kans op conflicten in het verkeer is relatief klein, wanneer je bijvoorbeeld maar een paar duizend kilometer per jaar rijdt. Naast een rechtsbijstandverzekering voor verkeerssituaties zijn er meer aanvullende verzekeringen die je kritisch zou moeten beoordelen om zo geld te besparen. 

Wees alert op een dubbele dekking
Wanneer je voor meerdere aanvullende verzekeringen kiest, loop je het risico zaken dubbel te dekken. Dit leidt tot onnodig hoge kosten; je bent beter beschermd dan hoogst noodzakelijk is. Kijk nog eens naar de polissen van de verschillende (aanvullende) verzekeringen, om te zien of dit ook voor jou geldt. Mogelijk kun je een aanvullende verzekering opzeggen, zonder dat dit je dekking sterk vermindert.