Laatste nieuws:
Amy’s eerste leerjaar op het Stella Matutina
Amy’s eerste leerjaar op het Stella Matutina

Amy’s eerste leerjaar op het Stella Matutina

Mijn naam is Amy Wyters en ik zit in 1Ab op het Stella Matutina in Wuustwezel. Het was een hele verandering toen ik van het lager ineens naar het middelbaar ging, maar op het Stella voelde ik me meteen thuis.

Stella Matutina

De eerste bel ging en ik dacht: waar moet ik nu naartoe! Maar de directeur stelde iedereen gerust met een speech. Ik vond het maar raar: vroeger zat je bijvoorbeeld in 1A,2B, … maar nu in 1Ab,2handel, …

Amy’s eerste leerjaar op het Stella Matutina

De eerste week hebben de leerlingen elkaar ontmoet en met z’n allen de school ontdekt met heel leuke spelletjes. Na de eerste dag kon heel de klas het met elkaar vinden. Ik heb aan een paar klasgenoten gevraagd hoe dat ze het jaar al hebben beleefd: “Het was geweldig, we zijn allemaal één grote groep, we zijn gehecht aan elkaar, als er iets is helpen we elkaar, ook als hij/zij van de tegenpartij is,…

De school heeft ook een eigen schoolbandje. Dat treedt vaak op, bijvoorbeeld bij de schoolbarbecue en toen met de aanslagen in Brussel. Er is ook van alles te doen, zo zijn er bijvoorbeeld Stella en Mats (dat zijn 2 lego poppetjes die van alles meemaken). In elk trimester moest je iets doen om sterren te verzamelen om op het einde iets te winnen.
In het eerste trimester moest je Stella en Mats vinden, in het tweede trimester moest je een paar bladen invullen en nu, in het derde trimester, moet je met je klas positief in de krant of op de televisie komen.

Amy’s eerste leerjaar op het Stella Matutina

De school doet ook veel voor goede doelen en op bepaalde middagen verkopen ze van alles, zoals voor Make a wish en de Oxfam Wereldwinkel. Zo is er ook elk jaar een opendeurdag, die was dit jaar die op zaterdag 23 april en er was van alles te doen. Ik ben met enkele klasgenoten gaan helpen en we hebben toch wel bekende gezichten gezien van de lagere school. En nu hop: naar de laatste weken en het laatste examen.

Amy’s eerste leerjaar op het Stella Matutina

Hopelijk is iedereen geslaagd!

Amy Wyters

Facebook60
Twitter
Follow Me
Tweet