Laatste nieuws:
Het bizarre overlijden van DJ Kemistry
Het bizarre overlijden van DJ Kemistry

Het bizarre overlijden van DJ Kemistry

Na de dood van Whitney Houston verdiepte Vincent Luijer zich in het leven en de dood van overleden beroemdheden.

Vincent Luijer
Vincent Luijer

Deze belangstelling groeide uit tot een hobby en regelmatig zal Vincent hier stukken plaatsen over het leven en overlijden van beroemde personen.

25 april is een geschikte dag om eens in te gaan op vreemde doodsoorzaak.
Het was op 25 april 1999 dat iemand op een wel heel bizarre wijze een vroegtijdig einde aan haar leven zag komen.

Vaak zijn die vreemde doodsoorzaken de reden dat iemand in mijn geval direct een dead celeb is. Soms is het echter zo dat de persoon bij leven al min of meer bekend was, maar dat de dood er nog een schepje bekendheid bovenop doet.

Dit geldt zeker voor Valerie Olukemi A “Kemi” Olusanya, haar artiestennaam was Kemistry. Deze Britse vrouw was een ‘Drum and Bass DJ’ die vooral in het Verenigd Koninkrijk al redelijk bekend was om haar occupatie. In BelgIë en Nederland was zij misschien niet zo heel bekend, maar binnen de wereld van de Drum and Bass was zij een bekend en gerespecteerd persoon. Zij vormde samen met een andere vrouwelijke collega het DJ-duo Kemistry & Storm. Ze hebben een aantal hitjes gehad waarvan DJ-kicks binnen dit specifieke wereldje de grootste was.

Kemistry werd geboren op 13 oktober 1963 in Birmingham en was van jongs af aan al actief op het creatieve vlak. Voor ze in de jaren ‘90 doorbrak als DJ was ze ‘make-up artist’ van opleiding en beroep. Dit heeft ze niet lang gedaan, omdat haar muzikale carrière steeds meer van haar tijd vroeg. Zoveel dat ze uiteindelijk besloot om hiervan haar beroep te maken.
Helaas kwam er op 25 april 1999 een abrupt einde aan haar carrière en haar leven. In de vroege ochtend van die 25e april reed ze in haar auto op de snelweg M3 achter een busje. Er leek niets aan de hand tot er plots een kattenoog loskwam van het wegdek, nadat het busje hierover was gereden.

Het begrip kattenoog behoeft wel wat verduidelijking. Het was bij mij ook niet meteen duidelijk wat hiermee werd bedoeld. De eerste keer dat ik las over deze dood dacht ik dat ze werkelijk (ik las het uit het Engels) door een oog van een kat om het leven was gekomen. Het was een bizar ongeval, maar zo bizar nou ook weer niet.
Een kattenoog is een reflector die verankerd zit in het wegdek. Deze kwam los van het wegdek, met behuizing en al. De reflector kwam vervolgens door de voorruit van de auto van Kemistry in haar gezicht terecht. Dit betekende een abrupt einde van haar leven. Ze 35 jaar oud geworden. Haar dood is niet helemaal voor niets geweest. Na haar dood zijn de regels ten aanzien van kattenogen in het wegdek verbeterd en de veiligheidsnormen verscherpt.

Ik ben haar naam nooit tegenkomen in een zoektocht naar bekende Drum and Base Dj’s. Voor mij is ze vooral bekend als die dame het leven moest laten bij een zogeheten ‘Freak Accident’. Binnen de wereld van Drum and Bass wordt daar gelukkig anders over gedacht en wordt zij gezien als één van de pioniers binnen deze muziekstroming.

Vincent Luijer

Meer interessante gegevens over levens en overlijdens van beroemde personen kunt u vinden op de facebookpagina van Vincent.

Facebook3
Twitter
Follow Me
Tweet