Alle beeldhouwers van Eerste Internationaal Beeldhouwerssymposium - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_4054u75

Zeven beeldhouwers transformeren ruw steen naar prachtige beelden

Zeven beeldhouwers zijn sinds 5 juni bezig met de transformatie van grote blokken steen op het eerste internationale beeldhouwerssymposium bij het Karrenmuseum in Essen. De hitte en het stof deert ze niet en onvermoeibaar maken zij prachtige beelden in het thema ‘ Grenzeloze vrede’.

Eerste Internationaal Beeldhouwerssymposium - Beeldhouwers - Noordernieuws.be - IMG_7743

Zeven beeldhouwers uit de diverse delen van de wereld tonen hun kunnen en creëren uit enorme brokken ruw steen, gedetailleerde beelden met een boodschap.

Eerste Internationaal Beeldhouwerssymposium - Vincent Beaufils Hourdigas - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_4009
Vincent Beaufils Hourdigas
Vredesboodschap

Het beeld van Vincent Beaufils Hourdigas (Frankrijk) ‘Schaduw van de vrede’ zal geplaatst worden bij het Strijboshof in Kalmthout. “Onze huidige communicatie is vluchtig en niet blijvend, dat geldt ook voor het geschreven woord”, legt Vincent uit. “Ik vraag mensen mij hun vredesboodschap te geven, die ik dan in het steen zal graveren in de lijnen die het beeld volgen. Die gegraveerde boodschap zal voor eeuwig zijn, het poëtische accent.”

Eerste Internationaal Beeldhouwerssymposium - Eric Verhelst - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_4019
Eric Verhelst
Wereldwijde tentoonstellingen

Eric Verhelst (België) heeft zijn werken al honderden keren over de hele wereld tentoongesteld en ook deelgenomen aan soortgelijke symposia. Dit samen met zijn collega-beeldhouwer en beste vriend Giorgio Carlevaro de Nava. “Op dit moment stellen Jorg Van Daele en ik ook werken tentoon in het Rietveld museum in Bergeijk (NL). Het beeld dat ik hier nu aan het maken ben, zal geplaatst worden aan het Amfitheater in Wuustwezel, voor Kadans.”

Eerste Internationaal Beeldhouwerssymposium - Julie Glaspy - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_4030
Julie Glaspy
De onbalans van de wereld

Julie Glaspy (Canada) liet zich inspireren door de adelaars. “In Canada hebben we veel adelaars”, vertelt Julie. “Mijn beeld is geïnspireerd op de vleugels van de adelaar, die daarop de vrede over de wereld verspreid. Het onderstel is als een boot, met de onbalans van de wereld, zoals die op dit moment is, en de chaos. Zoals het water, dat altijd in beweging is.” Het beeld van Julie wordt geplaatst bij Hof Ter Weyden in Wildert.

Eerste Internationaal Beeldhouwerssymposium - Selene Frosini - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_4033
Selene Frosini
Empathie en liefde voor anderen

“Soms moet je je emoties uiten en dat is niet zo gemakkelijk”, zegt Selene Frosini (Italië). “Mijn beeld ‘Outside the emotions’ staat voor empathie en liefde voor andere mensen.” Het beeld van Selene zal GC De Oude Pastorij in Essen gaan sieren.

Eerste Internationaal Beeldhouwerssymposium - Oscar Aguirre Comendador - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_4038
Oscar Aguirre Comendador
De ideale stad

“Ik creëer als beeld de ideale stad met de diverse architecturen”, legt Oscar Aguirre Comendador (Cuba) uit wiens beeld in de New Jorg Gallery zal komen te staan. “Architectuur door de jaren heen, in combinatie met de verschillende culturen.”

Eerste Internationaal Beeldhouwerssymposium - Giorgio Carlevaro de Nava - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_4044
Giorgio Carlevaro de Nava
Werken binnenin het steen

“Het steen heb ik in stukken gebroken. Daarna heb ik elk onderdeel bewerkt en ze samengevoegd met een speciale lijm”, vertelt Giorgio Carlevaro de Nava (Uruguay) “Ik houd er niet van om beelden puur voor decoratie te maken. Daarom werk ik altijd binnenin het steen, net zoals we onszelf van binnenuit bekijken. Zo maak ik diverse beelden, die ik samenvoeg tot één geheel, net zoals wij één geheel zijn. Dit beeld is bestemd voor een privécollectie.”

Eerste Internationaal Beeldhouwerssymposium - Jorg Van Deale - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_4065
Jorg Van Daele
Grenzen vervagen

Het beeld van Jorg Van Daele komt bij de nieuwe Argenta in de Stationsstraat te staan. “Het idee achter de ‘Grenzeloze vrede’ is dat grenzen vervagen”, zegt Jorg. “Kunstenaars hebben ook geen grenzen, ze werken wereldwijd, overal en hebben allemaal hun eigen stijl met hun eigen boodschap. Mijn werk representeert de vijf continenten, die samenwerken voor vrede. De getorsde vorm geeft aan hoe moeilijk en gecompliceerd dat is. Elk continent heeft zijn eigen waardes en doet zijn best om te streven naar vrede.”

Tot 20 juni kan je de prachtige creaties nog bewonderen, dagelijks van 09:00-17:00.
Waar: Karrenmuseum, Moerkantsebaan 52, 2910 Essen
Inkom: Gratis voor bezoekers van het symposium

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.



Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!