Laatste nieuws:
Jorg van Daele en Jokke Hennekam - Internationaal Symposium - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3027 65

Eerste internationaal beeldhouwerssymposium in Essen

Onder de vleugels van de gemeentelijke evenementen vzw Kobie trekt beeldhouwer Jorg Van Daele met zes internationale collega’s naar het Karrenmuseum.

Zeven beeldhouwers staan bij de start van het symposium voor zeven grote blokken steen. Gewapend met slijp-, polijst- en schuurmachines, met beitels, raspen en vijlen gaan deze internationale artiesten de uitdaging aan om de ruwe steen om te vormen tot kunstwerken. De buitenlandse beeldhouwers volgen uiteraard de quarantaineregels voor ze aan de slag kunnen gaan.

“Het was wachten tot de puzzel in elkaar viel om eindelijk in België een internationaal symposium te organiseren. Wij zijn een bende vrienden die hun passie verspreiden over de wereld. Binnen het thema ‘grenzeloze vrede’ willen we kunst verbinden met vrede. Het is een doel dat we grenzeloos nastreven, artiesten hebben geen grenzen. Frans, Spaans, Engels en Nederlands sprekende artiesten zullen in hun gemeenschappelijke taal beeldhouwen gedurende 17 dagen.”
Jorg Van Daele, beeldhouwer

Volg het proces in levende lijve

De beeldhouwers hebben tussen 5 en 20 juni de tijd om hun creaties te realiseren. Ben je benieuwd welk beeld precies in welk blok vervat zit? Kom dan het volledige proces volgen en aanschouw hoe zij op korte tijd deze materie naar hun hand zetten. Dat kan tijdens de openingsuren van het Karrenmuseum. De toegang is gratis. Voor een groepsbezoek met toelichting bel je met Jokke Hennekam via 0479 59 04 57.

Workshops op 16 juni

Woensdag 16 juni biedt Tatteljee twee leuke kinderworkshops aan. Tijdens ‘Beelden in klei’ maak je de beelden na in klei. Bij ‘Er bestaan geen restjes’ ga je aan de slag met de stukken steen die de beeldhouwers niet kunnen gebruiken. Deelnemen kost 8,00 euro. Schrijf je vlug in via www.tatteljee.be.

Meer informatie?

Op vrijdag 4 juni om 19.30 uur openen we het symposium officieel. Je bent dan van harte welkom. De organisatoren staan je te woord en je kan kennismaken met de deelnemende kunstenaars.

Vzw Kobie en initiatiefnemer Jorg van Daele

Jorg Van Daele, initiatiefnemer – 0493 75 68 18 – newjorggallery@telenet.be
Jokke Hennekam, coördinator symposium vzw Kobie – 0479 59 04 57 jokke.hennekam@telenet.be

Deelnemende kunstenaars

Selene Frosini – Italië
Julie Glaspy – Canada
Oscar Aguirre Comendador – Cuba
Vincent Beaufils Hourdigas – Frankrijk
Eric Verhelst – België
Giorgio Carlevaro de Nava – Uruguay
Jorg van Daele – België

Bron: gemeente Essen
Foto: Noordernieuws.be

Facebook66
Twitter
Follow Me
Tweet