Laatste nieuws:
Zeker 150 kinderen verwelkomden Sint en zijn Pieten op Heikant - Essen - HDB_0043s70

Zeker 200 kinderen verwelkomden Sint en zijn Pieten op Heikant

Tijdens het wachten op de stoet, die Sinterklaas en zijn Pieten bij de Kiekenhoeve zouden ophalen, lieten de weergoden zich van hun saggerijnige kant zien. Ze goten een poosje water uit over iedereen, maar daar trok niemand zich wat van aan.

Sinterklaas intocht op Heikant - Essen - (c) Noordernieuws 2023 - HDB_9984

Wel veertien Pieten

Iedereen was blij Sint in goede gezondheid te zien en begeleidden hem en zijn Pieten naar Feestzaal Heikant, waar een vrolijk en kleurrijk feest begon. Natuurlijk was de politie aanwezig, die de auto’s tegenhield en zorgde dat alles veilig verliep. Er werd gesnoept, gezongen, gedanst en er waren meer Pieten aanwezig dan andere keren, wel veertien! Die waren zo enthousiast geworden van de verhalen die de andere Pieten vertelden als ze hier waren geweest, dat ze ook mee wilden.

Sinterklaas intocht op Heikant - Essen - (c) Noordernieuws 2023 - HDB_0028

Het verkeerde boek

En toen kwam het spannende moment, Sint ging in zijn boek kijken of de kinderen wel braaf waren geweest. Maar er stonden allemaal namen in van kinderen die lang geleden kind waren en nu grote mensen zijn. Had die domme bibliotheekPiet het verkeerde boek gepakt. Het was al redelijk snel opgelost en het goede boek werd gebracht. Toen kwam het verlossende woord. Na het bestuderen van wat erin stond, bleek dat er geen stoute kinderen waren en ze allemaal hun schoen mochten zetten. Sint zei wel, dat het heel erg druk was en dat de Pieten misschien niet dezelfde nacht al langs konden komen, maar dat ze gaan komen is zeker!

De Sint heeft genoten

Afsluitend mochten alle kinderen bij Sint langs voor een leuk en lekker cadeau. Het was een warm welkom, waar de Sint en zijn Pieten met blijdschap op terugkijken.

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook86
Twitter
Follow Me
Tweet