Laatste nieuws:
Door Canada reizen - pexels-andre-furtado-2916826

Een onvergetelijke reis door Canada: dit staat je te wachten!

Wie het prachtige Canada bezoekt wil avonturen beleven. Met een huurauto op pad en ontdekken wat het land je te bieden heeft: dat is wat jij wil. Dit is ook waar de Canada reizen met Little America voor staan. Overweeg jij een rondreis door dit indrukwekkende land? Lees dan snel verder en raak geïnspireerd!

De natuur

Wat je in Canada zeker niet kan missen is de prachtige natuur. Tijdens een rondreis Canada van 3 weken heb je alle tijd om de meest uiteenlopende natuurverschijnselen te ontdekken. Verdwaal in de Rocky Mountains die helemaal van de Verenigde Staten tot Canada lopen. Tijdens een wandeling zie je de meest heldere meren en de hoogste bomen. Wat meer naar links, ontdek je de ongerepte natuur van British Columbia en de kustlijn langs de Grote Oceaan. In nationale parken als Banff en Jasper kom je achter de adembenemende diversiteit van de Canadese natuur. In de wildernis van Algonquin Park en Fundy National Park maak je kennis met de dierenwereld die het land rijk is. Een must voor natuurliefhebbers dus!

De steden

Natuurlijk kun je de grote en indrukwekkende steden van Canada niet overslaan. Deze steden bruisen van leven, cultuur, en een gezellig nachtleven. Vancouver biedt een multiculturele sfeer, prachtige parken en een gezellig stadscentrum. In Toronto, de grootste stad van het land, vind je allerlei culturele attracties met hippe wijken. Daarnaast is het een goed uitgangspunt om de Niagara Falls te bezoeken; een ander prachtig natuurverschijnsel. Wie de Europese charme mist, bezoekt Montreal of Quebec. Hier komen geschiedenis en moderne kunst samen en zijn de Franse sferen niet te missen.

Handige tips

Voor wie dit gevarieerde en indrukwekkende land wil ontdekken, komen de volgende praktische tips goed van pas. Het is een groot land. Verwacht dus niet dat je het hele land in drie weken te zien krijgt. Focus je op een deel en plan snel weer een nieuw bezoek in om de rest te ontdekken. Rondreizen doe je vooral met een auto. Gelukkig zijn er tal van huurauto’s die je kunt gebruiken. Houd ook de weersomstandigheden en de plekken die je bezoekt in je achterhoofd bij het inpakken. Het kan hier op bepaalde plekken nogal koud worden, dus leg die dikke truien maar klaar. Tot slot is het slim om je Frans wat op te krikken. Op sommige plekken is dit namelijk de voertaal.

Zoals je ziet, is Canada een land van twee uiteinden: de ongerepte natuur aan de ene kant en de gezellige steden aan de andere kant. Met een reis door dit prachtige land maak je kennis met allebei. Dus, boek die reis, huur een auto en kom ontdek de magie van Canada!