Laatste nieuws:
XItings organiseert zeepkistenrace 2018 - Essen - Noordernieuws.be

Xi*Tings organiseert tweede Zeepkistenrace na supersucces

De Zeepkistenrace die vorig jaar door Xi*Tings werd georganiseerd was een doorslaand succes. Een geweldig evenement, waarbij de sfeer, de organisatie en het enthousiasme van de deelnemers het tot een perfect geheel maakten. Alle redenen dus om een nieuwe race te organiseren!

Elk team zijn eigen zeepkist

“Alle 18 teams van vorig jaar zijn aangeschreven en 6 daarvan doen zeker weer mee”, vertelt Ann Deckers van de organisatie. “We verwachten zeker zoveel deelnemende teams als vorig jaar te hebben. Er is wel een verandering in de spelregels en dat is dat elk team zijn eigen zeepkist moet hebben.”

Kinderzeepkistenrace!

“Nieuw is ook de kinderzeepkistenrace die in de voormiddag wordt gehouden, voor de leeftijden van 8 tot 12 jaar”, vult Tom Broos aan. “In ieder kinderteam moet ook een volwassene deelnemen. Het parcours voor de kinderzeepkistenrace loopt langs het parcours voor de volwassen. Het parcours voor volwassenen is iets anders dan vorig jaar. Er komt om te beginnen een schans met een platform van anderhalve meter hoog, maar er zullen nog een paar verrassingen zijn! Het parcours voor de kinderzeepkistenrace heeft niet zulke hindernissen.”

Voorbereidingen begonnen al vroeg

Redelijk snel na de race van vorig jaar is het team van Xi*Tings met de voorbereidingen en het aanvragen van de vergunningen voor de Zeepkistenrace van dit jaar begonnen. “Rex organiseerde vorig jaar de band en de geluidsinstallatie”, vertelt Tom. ”Dit jaar zal dat alleen de geluidsinstallatie zijn, er komen geen optredens. We focussen ons helemaal op het evenement, zodat de mensen te zien krijgen waar ze voor gekomen zijn: de race.”

Elk team een prijzenpakket!

“Elke deelnemende ploeg ontvangt een prijzenpakket met bonnen van onze sponsors. Er zijn 4 prijzen: de publieksprijs, de pechprijs, de prijs voor de schoonste zeepkist en een algemene prijs. De publieksprijs is een wisselbeker die vorig jaar werd gewonnen door de Lunchboetiek.”

Het belooft weer een geweldige dag te worden, echt iets om naar uit te kijken!

Wanneer: 22 juli 2018
Waar: Station Essen (viaduct)
Begintijd: 10:30
Toegang: gratis
Inschrijvingen voor deelname zeepkistenrace: www.xitings.be
Lees hier het verslag van de eerste Zeepkistenrace.

Op de foto (vlnr)

Achterste rij: Fik, Anne, Danny en Tom.
Voorste rij: Jessica, Bregtje en Katrien.
Niet op de foto: Sigrid, Kim en Yannick.

LW

Facebook73
Twitter
Follow Me
Tweet