CV De Ossekoppen - DSC_5653

W’Osse 55 joar!

Nog 4 maanden, dan is het zover, dan begint het geweldige feest weer: carnaval! Carnaval zoals wij het kennen ontstond in de schoot van de oud- en hoogstudentenclub Heidebrand van Essen en Kalmthout.

Hoe begon het?

Het praesidum (studentenbestuur) van het schooljaar 1964-1965 nam in 1965 het initiatief om voor de eerste keer in Essen carnaval te vieren en bestond uit: Stan Van den Bergh, Herman Cleiren, Sus Van Dyck, Wim Heestermans, praeses (voorzitter) Wim Schrooyen, Walter Mennes, Jos Smits en Jan Van Minsel. De eerste prins werd Richard Tax als prins Ricardo I en de eerste nar was Jos Elst. Op initiatief van Heidebrand werd op zondag 28 november 1965 in het Gildenhuis-centrum een Carnavalsraad boven de doopvont gehouden. Voortaan zou een Raad van Elf het dagelijks bestuur waarnemen. Later, het exacte jaartal is niet bekend, werd dit Carnavalsstichting De Ossekoppen. (bron: Rudi Smout).

Voorzitter Jaak Naulaerts
Speciale receptie

De voorbereidingen zijn al een poos in volle gang om er weer een superevenement van te maken, met de prachtige Grootste Stoet op zondag 3 maart als hoogtepunt. Op maandagavond 4 maart is er een speciale receptie voor oud-leden, Prinsen, narren, C.D.’ers (voormalig Raad van Elf leden), de huidige 6 carnavalsverenigingen en Dofkapel. Ook de Raad van Elf, Prinsen en narren van Heerle, Roosendaal, Nispen, Wouw, Wouwse Plantage en Moerstraten zijn hiervoor uitgenodigd.

Tentoonstelling

Begin januari worden er panelen in het gemeentehuis van Essen geplaatst, met afbeeldingen, krantenknipsels, Prinsenpakken, emblemen, … die de geschiedenis van 55 jaar carnaval weer zullen geven. Een ‘must see’ voor iedere carnavalsliefhebber!

Facebook58
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!