Wiske Suykerbuyk (Louisa) - Essen 2018

Wiske Suykerbuyk: “Ik ben al 3 jaar op vakantie!”

Voor veel mensen heeft de naam serviceflat of bejaardenhuis een nare, negatieve betekenis. Er wordt al snel geassocieerd met: je vrijheid en privacy kwijt zijn, de laatste levensfase ingaan, dingen die je niet meer kan doen, afhankelijk worden, …. Hierdoor willen veel senioren niet verhuizen en zeggen: ‘Ze zullen me uit mijn huis moeten dragen!’ Wiske Suykerbuyk (79) is het hier niet mee eens en geniet van iedere dag in haar serviceflat.

In een opwelling op de lijst geplaatst

“Ik woon nu al bijna 3 jaar in mijn prachtige appartementje, met geweldig uitzicht op de natuur.” vertelt Wiske, “Mijn vroegere huis met tuin waar ik 50 jaar heb gewoond, werd te groot en te bewerkelijk voor me. Bovendien liet mijn gezondheid te wensen over. 6 jaar geleden heb ik me in een opwelling op de lijst van de serviceflats in de Maststraat laten zetten. Toen ik 3 jaar geleden bericht kreeg dat er een appartement beschikbaar was, heb ik geen moment getwijfeld. Bij een kennis die hier al woonde was ik een keer gaan kijken en wist wat ik kon verwachten.”

Op vakantie
“Van mijn eigen woning had ik eigenlijk al afscheid genomen, omdat ik wist dat ik het niet meer baas kon. Ik had er geen moeite mee toen ik de deur voor het laatst achter me dichttrok. Ik was blij dat ik kon verhuizen. Vanaf het eerste moment dat ik mijn intrek nam in dit heerlijke appartement, was ik op vakantie en dat gevoel is altijd gebleven.”

“Het vakantiegevoel is altijd gebleven!”

Absolute privacy

“Ik geniet ervan dat je hier, wanneer je maar wilt, contact kunt hebben met mensen. Aan de andere kant heb je absolute privacy! Je woont zelfstandig, je kookt, doet boodschappen, maar als er iets is, heb je altijd meteen hulp. Er zijn wekelijks activiteiten in de vergaderzaal, waar ook feestjes door bewoners worden gegeven. Er zijn zelfs een wasmachine en droogkast voor algemeen gebruik. Ik gebruik de droogkast voor mijn witte was. Ideaal!”

Zalig wonen

“Ik ben hier zo gerust en veilig. Ik heb een prachtig uitzicht, recht in de natuur met allemaal prachtige dieren en vogels. Mensen zeggen wel eens: ‘Zit jij in een serviceflat?’ Dan zeg ik: ‘Nee, ik WOON in een serviceflat. Het is hier zalig en ik ben nog iedere dag blij dat ik deze stap heb gemaakt!”

LW

Facebook75
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!