Winterroutes zijn opnieuw in aantocht

Winterroutes zijn opnieuw in aantocht

Dit jaar organiseert Actief Noord uit Wuustwezel voor het vierde jaar oprij Winterroutes, doorheen de straten van Wuustwezel, Essen en Kalmthout.

“De vorige drie edities werden onze winterroutes afgelegd met de fiets en een fietskar, die we helemaal versierden met licht”, vertelt organisator Bjorn Van Endert. “Dit jaar nemen we een stap groter en zijn we bezig een wagen te lassen op een aanhangwagen, die dan voortgetrokken wordt door een auto.”

Ontstaan tijdens corona

“De Winterroutes zijn ontstaan in November 2020 tijdens corona, we wilden iets organiseren om toch nog wat sfeer en gezelligheid in de donkere dagen te brengen. We kwamen op het idee om met onze volledig versierde fietsen doorheen de straten van enkele gemeenten te rijden en alle verlichte huizen en voortuinen te fotograferen. Het tweede jaar hadden we onze fietskar bij, die we ook volledig hadden versierd en waar we dan op enkele plaatsen een stop mee organiseerden waar de mensen een warme chocomelk of koffie konden krijgen.”

Winterroutes zijn opnieuw in aantocht2

Kleine lichtwagen

“Vorig jaar kwamen we dan op het idee om van onze fiets met fietskar een kleine lichtwagen volledig uit hout te maken en die te bekleden met licht. We hebben toen een slee met rendieren gemaakt en hebben daarmee ook met de lichtstoet in Wuustwezel meegereden. Het concept was hetzelfde, we legden met onze fiets een route af doorheen enkele gemeenten met opnieuw enkele haltes, waar de mensen een warme chocomelk of koffie voor één euro kregen.”

Vierde editie

“Dit jaar zijn weer terug met onze Winterroutes, de vierde editie, en we hebben besloten om niet meer met de fiets en fietskar rond te gaan. In plaats daarvan bouwen we een grote lichtwagen op een aanhangwagen, die dan vervolgens doorheen de straten van Wuustwezel, Essen en Kalmthout voortgetrokken zal worden. Net zoals afgelopen jaren organiseren we opnieuw enkele haltes, waar de mensen onze wagen rustig kunnen bezichtigen en waar ze een warme chocomelk of glühwein kunnen krijgen voor één euro. Onze wagen wordt dit jaar een Après-ski wagen met een skihut op een gebergte en een skiër die van het gebergte rolt. De wagen wordt 4 meter lang, 2,5 meter breed en 3 meter hoog (hoogste top). De wagen is volledig uit ijzer gelast en afgewerkt met isemo, waar dan de duizenden lichtjes op gemonteerd zullen worden.”

Winterroutes zijn opnieuw in aantocht3

Laatste editie

“In overleg samen met Thimo Geven (mede organisator) hebben we besloten om onze Winterroutes dit jaar aan hun laatste editie te laten doorgaan. Vanwege het vele werk, tijd en te weinig medewerkers hebben we besloten om dit project te beëindigen. We hebben er al drie prachtige edities opzitten en zullen van onze ook een prachtige editie maken!”

Wij zullen op

Zaterdag 9 december doorheen Wuustwezel rijden
Zaterdag 23 december doorheen Essen rijden
Zaterdag 30 december doorheen Kalmthout rijden

De exacte routes zijn op dit moment nog niet bekend, maar zullen later gepubliceerd worden, zodat iedereen kan genieten van al het moois.

Foto’s: Actief Noord

BVE

Facebook64
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!