Willy Lodewijckx - Pensioen - Essen

Hoe gaat het nu met Willy Lodewijckx?

Ruim twee jaar geleden, op 8 februari 2020, nam Willy Lodewijckx afscheid van zijn klanten en ging met welverdiend pensioen. Willy heeft 44 jaar gewerkt, waarvan 23 jaar in café Volkshuis en werd één van de horeca iconen van Essen.

Jarenlange ervaring in de horeca

Oorspronkelijk kwam Willy uit de bouw, maar daarnaast werkte hij al jaren in de horeca. “Als het werk in de bouw gedaan was, werkte ik verder achter de toog,” vertelt Willy. “Ik heb in de sportkantine van Excelsior gewerkt, café Picasso (later Marquee), de Tikkie Bar (zat tussen het frituur en de Pyramide in de Kapelstraat) en café De Brug, die naast de Rex zat. 23 jaar geleden werd ik de nieuwe uitbater van café Volkshuis, waar toen amper klanten kwamen. Daar heb ik verandering in gebracht en heb de zaak helemaal kunnen opbouwen naar een goed beklant café.”

Nooit ergens tijd voor

“Ik heb het werk altijd heel graag gedaan, maar op een bepaald moment is het genoeg geweest. Je hebt nooit ergens tijd voor, want het café moet open en bemand worden. Als je een zaak hebt, moet je er zijn. Verjaardagen, familiefeesten, … ik kon nooit en José ging overal alleen naar toe. Na de overname van het café wilde ik nog best helpen bij feestjes en restaurantdagen, maar toen kwam corona en daarmee andere tijden. Tijdens de eerste lockdown hebben we nog wel de grote zaal opgeknapt en heb ik veel gewandeld en gefietst, dat doe ik nu nog. Vrijwel elke ochtend ga ik al om 06:30 wandelen en bij mijn maat Theo langs.”

Knieoperatie

“De coronatijd heeft mijn dagritme helemaal omgegooid. Ik heb een buitenverblijf in Zeeland, daar had ik nooit tijd voor. Nu kunnen we gaan wanneer we willen. Toen ik het café nog had, had ik al veel last van mijn linker knie. Die had toen al geopereerd moeten worden, maar dat stelde ik uit, want dan had het café dicht gemoeten. Direct nadat ik met pensioen ben gegaan kon het wel doorgaan. Het kon ook niet anders, want het was echt nodig en op 29 juni 2020 ben ik geopereerd.”

Alles gaat makkelijker en sneller

“In februari 2021 ben ik verhuisd naar een prachtig appartement, waar alles gelijkvloers is. Ik heb een maagverkleining gehad, ben sindsdien 29 kilo afgevallen en daar voel ik me supergoed bij. Alles wat ik doe gaat me veel makkelijker en sneller af. Ik heb ook veel meer ambitie om te wandelen of te fietsen en het gaat allemaal moeiteloos. Elke week ga ik meerdere keren biljarten en doe de boekhouding van de club.”

Wielerpronostiek

“Samen met zestien vrienden heb ik een ‘wielerpronostiek’ opgericht. Daar kunnen mensen gokken op wie een bepaalde wedstrijd gaat winnen. Gewoon een kleine groep vrienden en vriendinnen die dat leuk vinden. Elke deelnemer van de groep heeft een ander rugnummer en aan de hand van de uitslagen kunnen ze dan raden wie welk rugnummer heeft. Zo ben ik altijd met diverse dingen bezig, ook met voetbal en koersen.”

Nassauwreigers

“Bijna elke ochtend ga ik ook bij mijn schoonzus langs. Mijn broer Neke is op 16 december 2021 overleden en ik help haar met de tuin en het verwijderen van de duivenhokken van mijn broer. Elk jaar doen we met onze fietsgroep ‘Nassauwreigers’ een fietsweek. Waar we naar toegaan verschilt per jaar. We proberen altijd vanuit Essen te vertrekken en dit jaar gaan we naar Baarle-Nassau. We fietsen in elk geval vijftig tot honderd kilometer per dag.”

Genieten van het leven

“Op dit moment hebben we (nog) geen plannen voor de toekomst. We genieten van elk moment en hopen gezond te mogen blijven. Zodat we kunnen blijven genieten van het leven!”

NN

Facebook225
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!