Laatste nieuws:
Opening Dynamische Tuin St-Michael Essen - (c) Noordernieuws.be 2022 - HDB_6176u70

Feestelijke opening ‘Onze dynamische tuin’ WZC Sint-Michaël

Vorig jaar startte WZC Sint-Michaël, in samenwerking met G-SPORT Vlaanderen, Cera en de gemeente Essen, een nieuw project. Ze hadden voor ogen om een beweegtuin te installeren in de tuin. Een beweegtuin die toegankelijk is voor de bewoners, maar ook voor alle Essenaren. Ze gaven het project de naam: ’ Onze dynamische tuin’ en vandaag was de zonovergoten, feestelijke opening.

Dynamisch in eigen omgeving

“Naar aanleiding van de rolstoelfiets vorig jaar, wisten we dat we ook een dossier in konden leveren bij G-Sport Vlaanderen”, vertelt Brigitte Van Turnhout, de grondlegger van dit idee. “Samen bewegen is goed voor het lichaam en de geest, ook op latere leeftijd. Je voelt je goed, blijft zelfstandig en ervaart een opperbeste leefkwaliteit. Bewegen bevordert bovendien het sociaal contact, omdat het mensen samenbrengt. Beweeglijk, geanimeerd, levenslustig, energiek, vlijtig, veerkrachtig … WZC Sint-Michaël maakt zo zijn bewoners én de buurt dynamisch in de eigen omgeving! Vanochtend hebben de kinésisten met bewoners al gebruik gemaakt van de toestellen.”

Opening Dynamische Tuin - St. Michael Essen - (c) Noordernieuws.be 2022 - HDB_6198

Geweldige samenwerkingen en sponsors

Het dossier werd ingediend bij G-sport Vlaanderen en zij zagen hier wel toekomst in. Met deze samenwerking moest WZC Sint-Michaël zelf 40% van de kosten inzamelen en de overige kosten, zijnde 60%, werden door G-sport Vlaanderen gedragen. Via de Hasta La Pasta en enkele lokale sponsors (waarvan de grootste Prima Print, Essen Press en hun apotheek Antverpia) hebben ze hun doel kunnen bereiken en konden er vijf toestellen worden aangekocht. Toen hoorde WZC Sint-Michaël over de werking van Cera. Zij investeren in welvaart en welzijn binnen onze samenleving en zij waren bereid om €2000,- te schenken. Hiermee kon een zesde toestel worden aangekocht, namelijk de Chess-table.

Opening Dynamische Tuin - St. Michael Essen - (c) Noordernieuws.be 2022 - HDB_6191

Twee buitenfitness toestellen

De laatste partner is de gemeente Essen en dan met name schepen van sport, Brigitte Van Aert. Zij heeft dit project warm omarmd. “Het bewijst dat WZC Sint-Michaël steeds meer naar buiten komt”, zei burgemeester Gaston Van Tichelt in zijn toespraak. “Dat zowel de bewoners als de Essenaren ervan kunnen genieten, daar kunnen we als gemeente alleen maar blij mee zijn!” De gemeente had in de tuin van de serviceflats twee buitenfitness toestellen staan. Deze mochten toegevoegd worden aan de beweegtuin, waar ook zeker dankbaar gebruik van gemaakt zal worden.

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.