Laatste nieuws:

Wie discrimineert er nu eigenlijk?

Gaan we weer. De mussen vallen dood van het dak, het zweet gutst uit onze poriën. Het enige dat je zou moeten doen is in de schaduw zitten met een grote fles water en je voeten in een teiltje koud water. Nee, bij de Noorderburen zijn de beroepszagers zich nu alweer druk aan het maken over Zwarte Piet! Laten ze toch een keer ophouden met het gezaag en gezever over een onschuldig kinderfeest.
Waarom moeten kleinzielige volwassenen nu zo’n probleem maken van een folkloristisch kinderfeest? Natuurlijk worden de slaven van honderden jaren geleden er weer bij gehaald, dé dooddoener, altijd opnieuw die open deur intrappen.

Wie discrimineert er nou eigenlijk?
Wie discrimineert er nou eigenlijk?

En dat terwijl er indertijd meer blanke slaven zijn verhandeld dan donkere. In de zeventiende en achttiende eeuw werden er heel wat blanke slaven naar het Caribisch gebied gebracht. In Bristol en Londen werden ze zelfs van straat geplukt en ontvoerd. Hoor je daar iemand over? Mag blanke Piet dan ook niet? Want dan ben je consequent. Als ze zich zo druk willen maken over slavernij, laten ze dan de hedendaagse kinderarbeid aanpakken. Wereldwijd werken zo’n tienmiljoen kinderen als slaaf. Nu, vandaag en morgen. Doe daar wat aan en blijf niet zagen over wantoestanden van vierhonderd jaar geleden, want daarom mag Zwarte Piet niet bestaan. Dit zijn van die zogenaamd politiek correcte figuren die het al ‘diskriemienaaasie’ vinden als je zegt dat een neger zwart is. Welke kleur moet je hem dan geven? Diep bruin oker met geraffineerd zwarte toetsen? O nee, dan zeg je ook zwart. Wat mij betreft: geen Sinterklaasfeest zonder Zwarte Piet en gelukkig vinden dat heel wat mensen met mij. En nu neem ik een negerzoen of negerinnentet bij de thee en misschien zelfs nog een jodekoek! O nee, dat mag je ook niet zeggen! Maar Spaanse peper, Zeeuwse babbelaars, Chinese rijsttafel, Indiase kerrie, Belgische chocola, Hongaarse goulash, Duitse braadworst, Franse wijn, Italiaanse pizza, Hollandse nieuwe en Griekse yoghurt mag allemaal wel!.
Kijk, dat vind ik nou eens ‘diskriemienaaaaaasssie…

Lieve Wiesda

Facebook2
Twitter
Follow Me
Tweet