Laatste nieuws:
Voorspoedstraat Banner Facebook

Hardrijders zijn potentiële moordenaars

Een straffe uitspraak, ik ben het met u eens. Maar snelheidsbeperkingen zijn er niet voor niets en als bestuurders zich er niet aan wensen te houden, dan is dat roekeloos gedrag. Het enige waar ze zich druk om maken is het krijgen van een boete, terwijl ze toch maar met zoveel kilometers de snelheid hebben overtreden.
O? Het risico dat dit met zich meebrengt wordt dan dus niet geteld. Nu is er een straat op de Heikant, we hebben het over een behoorlijk onoverzichtelijke straat, zonder stoepen, waar vaak ook nog eens in de bocht wordt geparkeerd, zodat het overzicht helemaal weg is. En als kers op de taart ook nog eens een kinderspeelplaats waar veel gespeeld wordt en waar kinderen door die straat, die door sommigen als racebaan wordt gebruikt, naar toe gaan.
Men denkt: ik mag hier vijftig DUS ik rij hier vijftig, terwijl deze situatie daar dus ab-so-luut niet voor geschikt is. Dertig lijkt me maximaal. Ik heb mensen achter het stuur zien zitten, met één hand de mobiele telefoon aan het oor houdend, andere hand gebruikend om een sigaret aan te steken, die met hun knie stuurden en die ook nog eens behoorlijk doorreden. Ook bussen van een bekend vervoersbedrijf die kinderen naar school brengen, denderen hier door de straat. Als die een keer ergens op knallen, vallen er gegarandeerd doden. Het is gewoon bizar dat deze snelheden getolereerd worden. En dat is natuurlijk niet alleen in die straat. Sinds ik er op ben gaan letten, zie ik hoe gevaarlijk hard er wordt gereden.

Tja, er moeten kennelijk eerst doden vallen, menselijke doden wel te verstaan. Volwassenen, kinderen (dieren zijn natuurlijk niet interessant genoeg) die stomweg overhoop worden gereden, vanwege een falend verkeersbeleid. Het moet toch niet zo zijn dat ik vanaf deze plek: Ziet u nu wel, hier heb ik dus al eerder voor gewaarschuwd! moet gaan roepen? Het merendeel van de wijken leent zich niet voor snelheden boven de dertig en het wordt tijd dat men dat gaat inzien. En zal ik u nog eens vertellen wat me zo opvalt?
De enkele keer dat ik door Nispen rij, waar voor zo’n beetje heel de gemeente dertig kilometer als limiet geldt, zijn de snelheidsovertreders daar altijd auto’s met Belgisch kenteken. Grensoverschrijdend wangedrag dus. We klagen hier zo graag over onze Noorderburen, maar zelf zijn we dus ook niet altijd correct in het verkeer …

LW

Facebook40
Twitter
Follow Me
Tweet