Laatste nieuws:
Werelddag Dementie De Bijster - Essen 2022

Werelddag Dementie

Werelddag Dementie, 21 september. Een dag die we niet zomaar voorbij konden laten gaan. Een dag waarbij dementie eens extra in de kijker werd gezet.

Warme bijeenkomst in De Bijster

In De Bijster hebben we gekozen om een warme bijeenkomst te organiseren tussen onze bewoners, hun familieleden en vrienden, onze vrijwilligers, personeelsleden, vrijwilligers van de Seniorenraad, onze buren.
Het is een namiddag geworden waar we genoten hebben van een muzikale wandeling, opgeluisterd door Carry met haar accordeon, Björn als Simply Modest en Erik met zijn nostalgisch caravanneke ‘For effe young’.

Zoektocht voor kinderen

Bij aankomst aan De Bijster wachtte er een lekker drankje en knabbeltje. Er was zelfs een zoektocht voor kinderen. De geknoopte zakdoeken, die in heel GZA Zorg en Wonen symbool staan voor Werelddag Dementie, waren de rode draad doorheen de wandeling.

Fototentoonstelling

Kristine Gabriëls heeft officieel de mooie fototentoonstelling in de gangen van ons huis geopend. Deze tentoonstelling blijft tot 21 oktober aanwezig in De Bijster en is het werk van 2 van onze collega’s Cindy Van Oevelen en Björn Mertens. Met deze fototentoonstelling willen we de focus niet leggen op dementie, maar juist op de persoon. Laten we op een heel eerlijke manier kijken naar alle aspecten die nog wel aanwezig zijn in plaats van alle verliezen (die er ongetwijfeld ook bij horen).
De foto’s tonen u daarom sprankelende ogen en een brede lach, een treffend en oprecht contact , of het alledaagse in een huiselijke omgeving.
We dagen u als bezoeker uit om te kijken naar de identiteit van de foto’s. De interpretatie ervan laten we aan u over. Want juist dat is de kracht van een fototentoonstelling

21 september 2022: Een warm moment om te koesteren. Het vieren van het gezellig samenzijn, het koesteren van de waardevolle momenten die we samen beleven. Zelfs de weergoden waren ons gunstig gestemd.

“Er is één ding dat dementie niet kan wegnemen en dat is liefde. Liefde is geen herinnering, liefde is een gevoel dat zetelt in je hart.”

Greet Andriessen, begeleider wonen en leven