Laatste nieuws:
Vrijwilligers in Dienstencentrum gehuldigd
Vrijwilligers in Dienstencentrum gehuldigd

Vrijwilligers in Dienstencentrum gehuldigd

De zaal van het Dienstencentrum zat vol met vrijwilligers en hun partners. Vandaag, 29 januari, was de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie en zouden de mensen met de langste staat van vrijwilligerswerk in de schijnwerpers worden gezet.
In haar welkomstwoord bedankte Imelda Schrauwen, voorzitter OCMW, alle vrijwilligers voor hun inzet. Maar ook vertelde ze over twee veranderingen die volgend jaar staan te gebeuren. Er wordt een nieuw dienstencentrum gebouwd, dat moet over twee jaar klaar zijn en in het voorjaar komt er een nieuwe Handicar die, in het kader van de milieuvriendelijkheid, op aardgas rijdt.
Josee Van Doren benadrukte in haar toespraak het belang van vrijwilligers door heel Vlaanderen. “Vrijwilligers halen voldoening uit het wat over hebben voor mensen en zijn sociaal bewogen bij het individu en de samenleving.”
Ook ging haar grote waardering naar de partners van deze mensen, die hun in staat stellen dit werk te doen. “In totaal wordt hier 119 jaar vrijwilligerswerk in de kijker gezet.” zei Josee Van Doren.

Herman Mattheeusen gehuldigd voor 20 jaar vrijwilligerswerkNieuwjaarsreceptie dienstencentrum - Rick de Backer gehuldigd voor vrijwilligerswerk 2Piet Peters gehuldigd voor 20 jaar vrijwilligerswerk

De mensen die zich het langst op vrijwillige basis hebben ingezet voor hun medemens zijn:
Piet Peeters sinds 1995
Rik De Backer sinds 1996
Herman Mattheeusen sinds 1997

Maar ook de volgende mensen verdienen alle hulde voor hun inzet en motivatie:
Lisa Vandekeybus sinds 2001
Louis Van Staey sinds 2002
Linda Hennekam sinds 2004
Jos Born sinds 2005
Alex Van Hees sinds 2006

Wat de rest van de vrijwilligers niet uitsluit, integendeel. Josee: “Vrijwilligers zijn onbetaalbaar en hun inzet is onbetaalbaar.”
Drie jaar keer per jaar wordt er iets georganiseerd voor de vrijwilligers om waardering te tonen: de Nieuwjaarsreceptie, een dagje uit en het koffiemoment. De diverse diensten vallen allemaal onder het OCMW, maar hebben allemaal hun eigen verantwoordelijke die ervoor zorgt dat alles in goede banen wordt geleid.

Vlnr Annelies Brosens, Kathleen De bruyn, Imelda Schrauwen, Vera Brosens, Josee Van Doren
Vlnr Annelies Brosens, Kathleen De bruyn, Imelda Schrauwen, Vera Brosens, Josee Van Doren

Kathleen De Bruyn leidt het Dienstencentrum, Josee Van Doren is administratief medewerker van het Dienstencentrum, Vera Brosens is coördinator van de Handicar en Annelies Brosens is de verantwoordelijke voor de seniorenoppas. Samen met de vrijwilligers zorgen ze voor het sociale aspect binnen de samenleving van Essen.
Deze vrolijke middag werd qua natje en droogje, inclusief bediening, perfect verzorgd door studenten van de Don Bosco school, DBM derde jaar Voeding en Verzorging.

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook38
Twitter
Follow Me
Tweet

Eén reactie

  1. Super artikel en foto’s
    dankjewel !!!

    vanwege het LDC Team