Laatste nieuws:
Vrijetijdsdienst Ludentia viert zilveren jubileum

Vrijetijdsdienst Ludentia viert zilveren jubileum

Op zaterdag 23 maart vierde Ludentia, vrijetijdsdienst OLO-Rotonde vzw, feest! Al 25 jaar lang zorgt Ludentia voor een uniek vrijetijdsaanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. De cliënten, hun netwerk, medewerkers en vrijwilligers werden uitgenodigd voor deze speciale aangelegenheid in aanwezigheid van Jean-Pierre Van Baelen, Algemeen directeur OLO-Rotonde vzw en Jan Jambon, Minister-president van de Vlaamse Regering. Als klap op de vuurpijl zorgden concerten van Patrick de Deken en de Romeo’s voor de sfeer en gezelligheid.

Vrijetijdsdienst Ludentia viert zilveren jubileum 2

Belangrijk

Een fijne vrijetijdsactiviteit is belangrijk voor iedereen. Als je iemand bent met een extra zorgbehoefte is het niet altijd gemakkelijk een activiteit te vinden die je enerzijds graag uitoefent en dat anderzijds rekening houdt met jouw specifieke noden. Laat dit net de sterkte zijn van Ludentia.

Vrijetijdsdienst Ludentia viert zilveren jubileum 3

25 jaar expertise opgebouwd

Sinds 1999 organiseert Ludentia een vrijetijdsaanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Daarnaast bieden zij ook een individueel vrijetijdstraject aan. Concreet wil dit zeggen dat zij begeleiden in de zoektocht naar activiteiten, die aansluiten bij de mogelijkheden of interesses en het in contact brengen van mogelijke clubs of verenigingen. De meeste van de activiteiten worden georganiseerd in de regio’s Schoten, Kalmthout, Brasschaat, Brecht, Schilde en Kapellen. Ludentia is een erkende organisatie voor vrijetijdszorg (VTZ).

Vrijetijdsdienst Ludentia viert zilveren jubileum 4

Zilveren jubileum

25 jaar bestaan mag niet ongezien voorbijgaan. Net daarom werden er zaterdag 23 maart allerlei festiviteiten georganiseerd voor de leden, hun netwerk, medewerkers en vrijwilligers. Zij kwamen samen in het Sterrenhuis op de Augustijnslei in Brasschaat. Jean-Pierre Van Baelen, Algemeen directeur OLO-Rotonde vzw, verzorgde het welkomstwoord in aanwezig van Jan Jambon, Minister-president van de Vlaamse Regering. Tot slot zorgden optredens van Patrick de Deken en de Romeo’s en een foodtruck voor ambiance en gezelligheid. Een namiddag met de nadruk op samenzijn, ontspanning en feest. Griet Janssen, Operationeel verantwoordelijke Ludentia: “Al 25 jaar tillen onze medewerkers en vrijwilligers Ludentia steeds naar een hoger niveau qua dienstverlening en gaan ze tot het uiterste in de begeleiding van onze cliënten. Deze dag staat dus ook in teken van hen.” Jean-Pierre Van Baelen, Algemeen directeur OLO-Rotonde vzw: “Ludentia zorgt voor een uniek aanbod in onze werking en draagt sterk bij tot het fysieke en mentale welzijn van onze cliënten. Met grote trots kijken we dan ook terug op alle verwezenlijkingen van de afgelopen 25 jaar en naar de toekomst met alle initiatieven die nog gerealiseerd zullen worden.”

Vrijetijdsdienst Ludentia viert zilveren jubileum 5

Over OLO-Rotonde vzw

OLO-Rotonde vzw, met hoofdzetel Miksebaan 264 B (Brasschaat), biedt begeleiding aan mensen met een bepaalde ondersteuningsnood. Zowel kinderen, jongeren, volwassenen als gezinnen kunnen bij de organisatie terecht voor ondersteuning. De zorgorganisatie bevindt zich op verschillende locaties in de provincie Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Het biedt zorg aan meer dan 7.000 mensen met een ondersteuningsnood en heeft meer dan 1.000 medewerkers.

Bron en foto’s: OLO-Rotonde vzw

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet