Laatste nieuws:
BASF en B2Bike schenken elektrische tandems aan De Vluchtheuvel

BASF en B2Bike schenken elektrische tandems aan De Vluchtheuvel

Op woensdag 31 januari vond een officieel moment plaats om twee elektrische tandems te overhandigen aan de medewerkers, vrijwilligers en cliënten van De Vluchtheuvel (Stabroek). Zowel een afgevaardigde van BASF als B2Bike waren aanwezig. Ook Ingrid Martens, directeur dagondersteuning van OLO-Rotonde vzw was aanwezig voor de ontvangst van deze mooie gift.

De Vluchtheuvel is een locatie van de overkoepelende organisatie OLO-Rotonde vzw. De Vluchtheuvel is al jaar en dag gekend in Stabroek en biedt zowel dagondersteuning als verblijf aan volwassenen met een beperking.

De talenten van iedereen worden ingezet

Het centrum voor dagondersteuning biedt een verscheidenheid aan activiteiten. Zo worden onder andere de tuinen onderhouden en worden er groenten en kruiden geteeld op het domein. Al deze kraakverse producten worden vervolgens door de medewerkers en cliënten in de keuken bereid tot lekkere gerechten. Verder wordt er ook ingezet op duurzaamheid. In het atelier ‘het fabriekske’ zet de dagwerking in op het recycleren van allerhande materialen.

BASF en B2Bike schenken elektrische tandems aan De Vluchtheuvel2

Beweging en sport

Daarnaast wordt er gezorgd voor de nodige dosis beweging en sport. Om de 14 dagen wordt er op maandag en donderdag een fietstocht georganiseerd. Hierbij maken medewerkers, vrijwilligers en cliënten gebruik van zeven tandems, waarvan drie elektrisch. Een drietal cliënten fietst ook nog zelfstandig mee. Deze activiteiten bevorderen logischerwijs het fysieke en mentaal welzijn van de cliënten.

Uitbreiding fietsenpark

Door de prachtige schenking van BASF en B2Bike wordt het fietsenpark dus uitgebreid met twee extra elektrische tandems. Deze zorgen ervoor dat cliënten die extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben, ook kunnen deelnemen aan de georganiseerde fietstochten. Ingrid Martens, directeur dagondersteuning OLO-Rotonde vzw: “Wij zijn uiteraard ontzettend blij met deze mooie gift. Dit maakt een wereld van verschil voor onze minder mobiele cliënten. BASF en B2Bike schenken hen naast fietsplezier ook de mogelijkheid tot meer mobiliteit.”

Over OLO-Rotonde vzw

OLO-Rotonde vzw, met hoofdzetel Miksebaan 264 B (Brasschaat), biedt begeleiding aan mensen met een bepaalde ondersteuningsnood. Zowel kinderen, jongeren, volwassenen als gezinnen kunnen bij de organisatie terecht voor ondersteuning. De zorgorganisatie bevindt zich op verschillende locaties in de provincie Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Het biedt zorg aan meer dan 7.000 zorgbehoevenden en heeft meer dan 1.000 medewerkers.

Bron en foto’s: OLO-Rotonde

Facebook84
Twitter
Follow Me
Tweet