Laatste nieuws:
De Knorhaan wedstrijd Visroken 2019 - Essen - (c) Noordernieuws.be - HDB_7864u

Visrookwedstrijd De Knorhaan gezellig en heel smakelijk

Zondag was de jaarlijkse visrookwedstrijd die door Vissersclub De Knorhaan bij café de Meeuw werd georganiseerd. De allereerste keren waren er 3 deelnemers en werd het op de stoep gehouden. Tegenwoordig is het een evenement waar jong en oud een supergezellige dag hebben.

Kruidige rookwolken

Het is nog vakantie, dus een aantal vaste deelnemers was niet aanwezig. Maar dat maakte er de sfeer niet minder om. Kruidige rookwolken vulden de straat, mensen snoepten van kibbeling, paling of geep, dronken iets lekkers op het terras en kinderen vermaakten zich op het springkasteel.

Beoordeling

De 6 deelnemers, Eric Van Thillo, Lu Claessens, Luc Ray, Ludo Somers, Willy Gabriels en Fons Van Dorst rookten hun makrelen, die naar eigen recept gekruid en voorbereid waren. Even na vieren werden de vissen naar de jury gebracht, die bestond uit Rien Lucassen, Rinus Van Mastricht, Raymond Broos en Fons Jacobs. Zij bekeken, betastten en besnuffelden de makrelen met grote aandacht en beoordeelden ze op uitzicht, kleur, geur, smaak en gaarheid.

211 De Knorhaan wedstrijd Visroken 2019 - Essen - (c) Noordernieuws.be - HDB_7878

Optimale kwaliteit

Alle vier waren ze het er over eens, dat de kwaliteit van de gerookte makrelen dit jaar optimaal was en dat de uitslagen heel dicht bij elkaar zouden liggen. Uiteindelijk kwamen er drie winnaars uit de bus. Als eerste Lu Claessens, Ludo Somers kwam op de tweede plaats en Fons Van Dorst op de derde. De beoordeelde makrelen werden daarna in het café neergezet, zodat alle aanwezigen er van konden proeven. En ze waren heerlijk, allemaal! Dus: chapeau voor alle visrokers!

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook104
Twitter
Follow Me
Tweet