Laatste nieuws:
Vijftiende visrookwedstrijd De Knorhaan bij De Meeuw
Vijftiende visrookwedstrijd De Knorhaan bij De Meeuw

Visrookwedstrijd De Knorhaan bij De Meeuw

Zeven deelnemers van visclub De Knorhaan deden zondag, 14 augustus, hun uiterste best om de lekkerste, gerookte makreel te produceren: Fons Van Dorst, Ludo Somers, Jolanda Somers, Willy Gabriëls, Winny Goossen, Luc Raymakers, Ludo Claessens, en Kris Schuurbier. Er werden meer soorten vis gerookt, zoals zalmforel, paling en koolvis, maar alleen de makrelen waren voor de wedstrijd.

Voorzitter Fons Jacobs vertelt waarom: “Makreel is de moeilijkste vis om te roken: de huid gaat al snel kapot. Forel daarentegen is veel makkelijker vanwege zijn dikke huid. We beoordelen de kwaliteit van de gerookte makrelen op: kleur, geur, smaak, uitzicht en gaarheid.” Tijdens het roken konden de bezoekers lekkere gebakken vis en haring kopen.

221 Visrookwedstrijfd De Meeuw - ©Noorrdernieuws - DSC_0916

Om vijf uur trokken de juryleden, Evi Van Dorst, Fons Jacobs, Willy Nelen en Guy Mathijssen, zich terug met de eindresultaten om die te bevoelen, beruiken en te proeven. Het was Ludo Claessens die met de eer ging strijken.

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook40
Twitter
Follow Me
Tweet