Laatste nieuws:
Autoloze zondag niet druk bezocht - Essen 2022 - DSCN0382 80

Autoloze zondag centrum Essen niet druk bezocht

Op het deel vanaf de Molenstraat tot aan de bib zouden tijdens autoloze zondag diverse workshops en informatiepunten zijn, die tot 14:00 zouden duren.

Komende vanaf het Station zag het er veelbelovend uit. De ondernemers vanaf café De Meeuw tot en met café Volkshuis, hadden het initiatief genomen om ook festiviteiten te organiseren en daar was het gezellig druk. Terrasjes, een springkasteel, marktkraampjes, muziek en andere activiteiten maakten het tot een plezant geheel.

Nauwelijks activiteiten

Het deel Stationsstraat vanaf het kruispunt naar de kerk was leeg, de activiteiten zouden tot 14:00 zijn. Maar navraag leerde dat er eigenlijk amper activiteiten waren geweest, ook geen workshops die wel waren aangekondigd. ’s Morgens had er een bandje even gespeeld bij café Onder den Toren en was er op het plein voor de kerk een stand waar zelfverdediging voor kinderen was geweest. Het tekenen met krijt was wel doorgegaan en leden van de chiro wandelden door de uitgestorven straat. Vanaf 14:00 werden de vrijwilligers van de gemeente op het Heuvelplein in het zonnetje gezet. Letterlijk zelfs, want het weer werkte op alle vlakken mee!

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook78
Twitter
Follow Me
Tweet