Laatste nieuws:
Verontruste bewoners sturen brief aan burgemeester en gemeenteraad
Verontruste bewoners sturen brief aan burgemeester en gemeenteraad

Verontruste bewoners sturen brief aan gemeenteraad

Bij de bewoners van Meeuwenven, Velodreef, Zwartven, Wolfsven en Korte Leemstraat zijn grote vragen gerezen over de bestemming van het Paviljoen. Ze voelen zich niet gehoord en krijgen steeds meer de indruk dat er hier sprake is van een doofpotaffaire, zodat ze pas ingelicht worden als alles geregeld en gedaan is.

Naar aanleiding van deze verontruste gevoelens en naar aanleiding van gesprekken tussen bewoners en burgemeester Gaston Van Tichelt en OCMW-secretaris Stefaan Denewet, is afgelopen donderdag een brief gestuurd naar de burgemeester, schepenen en de gemeenteraad.
Hierin worden de volgende punten genoemd die aan het licht zijn gekomen bij genoemde gesprekken met de burgemeester en de OCMW-secretaris:

-In tegenspraak met het uitgebreide artikel en de titel “De juiste feiten op een rijtje” in het nieuwe infomagazine van Essen en het topic ”asielzoekers” op de website van de gemeente, zullen er binnenkort ook asielzoekers in de conciërgewoning van het Paviljoen komen wonen. Deze werd door de gemeente verhuurd aan het OCMW.

– Er zouden momenteel vier bewoners komen: de burgemeester kon niet vertellen of het om een gezin ging dan wel alleenstaanden. Maar kort daarna kwam de berichtgeving van de burgemeester, dat het om rotulatie van personen zou gaan: om de drie maanden weer andere mensen en via het OCMW kwam het bericht dat het ook om meer dan vier mensen zou kunnen gaan

-Het feit dat het laten verblijven van asielzoekers in een gebied, dat volgens het RUP (Ruimtelijke Uitvoeringsplan) ingevuld is als gebied voor sport en recreatie, staat het gemeentebestuur niet in de weg om het toch de oneigenlijke bestemming van woonst te geven.

-Het document “stedenbouwkundige voorschriften van het RUP d.d. 26/10/2010 stelt dat uitdrukkelijk dat hier enkel een woonfunctie is toegelaten: gerelateerd aan sport en recreatie.

-Het bleek tevens dat het vermoedelijk niet om een tijdelijke situatie zou gaan.

Het geruststellende bericht van 7 oktober van Stefaan Denewet, in zowel Het Laatste Nieuws als de Gazet van Antwerpen , waarin hij vertelt (citaat): “De geruchten dat er vluchtelingen zouden worden opgevangen in het Paviljoen, het klooster van Rouwmoer of huize Calmeyn kloppen niet. Het ruimtelijk uitvoeringsplan van sport en recreatie laat niet toe om in het Paviljoen mensen te huisvesten. Buurtbewoners worden tijdig geïnformeerd.”, wordt door de bewoners gezien als zand in de ogen strooierij.

Regelmatig worden er ook door de bewoners bijeenkomsten georganiseerd om informatie uit te wisselen.

Met deze brief, die u hier kunt lezen, laten de bewoners hun onvrede weten, dat ze zich genegeerd voelen en duidelijke antwoorden willen.

LW

Facebook30
Twitter
Follow Me
Tweet

Eén reactie

  1. marion van ginneken

    Hierbij sluit ik me toch aan bij de andere bewoners van Heikant. Heb persoonlijk niets tegen immigranten maar vind wel dat asielzoekers daar niet kunnen wonen; trouwens vind ik het ook niet juist dat een gebouw dat niet meer rendabel is omdat er onder andere een zeer dringende renovatie nodig is en daarom gesloten is, plots goed genoeg zou zijn om asielzoekers in te laten wonen. Ik neem aan dat er dan ook renovaties moeten gebeuren.