Laatste nieuws:
Werken Roosendaalsebaan gaan volgende fase in

Vernieuwing wegdek Mallebaan en Klein Veerle

In de week van maandag 4 mei zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwingswerken uitvoeren aan het wegdek van de Mallebaan (N153) en de Klein Veerle (N133) in Brecht. Tijdens de werken zijn beide straten achtereenvolgens enkele dagen afgesloten en moet het verkeer lokaal omrijden.

Vernieuwing wegdek

Het wegdek van de Mallebaan en de Klein Veerle is versleten en aan een onderhoudsbeurt toe. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal daarom het asfalt van de rijbaan op beide wegen vernieuwen. De werfzone in de Mallebaan situeert zich tussen de rotonde met de Dorpsstraat (N115) en de Bosstraat. In de Klein Veerle wordt er gewerkt tussen het kanaal Dessel-Schoten en het kruispunt met de Groot Veerle (N154). Het kruispunt met de Boudewijnstraat blijft wel bereikbaar.

Een week hinder voor autoverkeer

De werken in de Mallebaan vinden plaats op maandag 4, dinsdag 5 en woensdag 6 mei. Aansluitend verschuiven de werken naar de Klein Veerle. Daar wordt gewerkt op donderdag 7 en vrijdag 8 mei.

-Tijdens de werken zijn beide wegen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer in de twee rijrichtingen. Het verkeer wordt telkens lokaal omgeleid via Molenheiken. Ook de bussen van De Lijn volgen tijdelijk deze omleiding.
-De maximaal toegelaten snelheid in de Molenheiken wordt tijdelijk verlaagd van 70 km/u naar 50 km/u.
-Aan voet- en fietspaden wordt niet gewerkt, voor voetgangers en fietsers is er dus geen hinder.
-Tijdens de werken zijn woningen en handelszaken in de werfzone moeilijk of niet bereikbaar met de wagen. Tijdens de eerste dag is er op beide locaties nog plaatselijk verkeer mogelijk (hou rekening met enige hinder). Vanaf ‘s avonds start de aannemer met het aanbrengen van de kleeflaag en is er geen gemotoriseerd verkeer meer mogelijk tot na afloop van de werken.

Omleidingskaart werken Mallebaan (N153) kunt u hier downloaden.

Omleidingskaart werken Klein Veerle (N133) kunt u hier downloaden

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info kunt u steeds terugvinden op deze webpagina.

Bron: Wegenenverkeer.be
Foto: Pxhere

Facebook18
Twitter
Follow Me
Tweet