Laatste nieuws:
Veiliger parkeren in wijk Rijsvennen

Veiliger parkeren in wijk Rijsvennen

Het lokaal bestuur wil de parkeerproblematiek in de wijk Rijsvennen aanpakken om de verkeersveiligheid te verhogen. Bij de uitwerking van dat project krijgt het bestuur ondersteuning op maat van het provinciebestuur.

Onveilige situaties

Het parkeren in de sociale woonwijk Rijsvennen zorgt al geruime tijd voor problemen. Doordat auto’s dwarsparkeren, ontstaan er onveilige situaties bij het in- en uitrijden.

Informatievergadering

Het lokaal bestuur wil de inrichting van de wijk aanpakken om er een aangenamere verblijfsruimte van te maken, met een betere verkeersleefbaarheid. Er komt in maart een informatievergadering om samen met de omwonenden een breed gedragen voorstel uit te werken.

Steun van de provincie

Naast Wuustwezel krijgen ook Edegem, Essen, Kontich, Puurs-Sint-Amands, Vorselaar en Wijnegem extra ondersteuning van de provincie Antwerpen. Die gemeenten doen sinds 2018 mee aan het traject Verkeersveilige Gemeente.

Vorig jaar hebben de gemeenten hun hun verkeersveiligheidsactieplan geactualiseerd. Door samen te werken met de andere gemeenten, kunnen de besturen van elkaar leren en meer deskundigheid opbouwen.

Bron: Lokaal bestuur Wuustwezel
Foto: Google Streetview

Facebook51
Twitter
Follow Me
Tweet