Laatste nieuws:
Plaatsing 'Snelheidsmeter met beloning'
Wethouder Sanneke Vermeulen Nispen

Plaatsing ‘Snelheidsmeter met beloning’

In Nispen kan vanaf vandaag geld gespaard worden met goed rijgedrag!

Vandaag heeft wethouder Vermeulen de aftrap gegeven voor de ‘Snelheidsmeter met beloning’, een innovatief initiatief om verkeersveiligheid te bevorderen. Deze bijzondere snelheidsmeter, die goed weggedrag beloont, zal nu in Nispen worden ingezet op de Essenseweg om het verkeer veiliger te maken.

Sluipverkeer

De Essenseweg in Nispen kampt met sluipverkeer van en naar België, waarbij bewoners zich zorgen maken over te hard rijden en het gevoel van verkeersonveiligheid. Mede dankzij de inzet van de Roosendaalse Lijst in de raad, heeft de gemeente besloten om het gedrag van weggebruikers positief te beïnvloeden en verkeersslachtoffers te verminderen. De snelheidsmeterspaarpot van ‘Brabant gaat voor NUL’ is de komende weken langs de Essenseweg te vinden.

Hoe werkt het?

Iedere bestuurder van een motorvoertuig die zich aan de snelheidslimiet houdt en de snelheidsmeter passeert, draagt bij aan een spaarpot. Dit bedrag wordt direct zichtbaar op het bord bij de snelheidsmeter. Het totale gespaarde bedrag wordt, in overleg met het bewonersplatform, besteed aan iets waar de bewoners van Nispen baat bij hebben.

Innovatieve benadering

Wethouder Vermeulen van de gemeente Roosendaal is blij met de komst van de snelheidsmeter. “De aftrap van de ‘Snelheidsmeter met beloning’ in Nispen is een belangrijke stap in onze inspanningen om verkeersveiligheid te bevorderen en het gevoel van verkeersonveiligheid te verminderen. Dit innovatieve initiatief beloont goed weggedrag en moedigt weggebruikers aan om zich aan de snelheidslimieten te houden. We hopen dat dit bijdraagt aan een veiligere en prettigere verkeerservaring voor onze bewoners en bezoekers. Samen streven we naar nul verkeersslachtoffers in onze gemeente en in heel Brabant.”

‘Brabant gaat voor NUL’

De ‘Snelheidsmeter met beloning’ is geen nieuw concept in Brabant. In mei 2018 werd deze innovatieve benadering voor het eerst ingezet in de Helmondse Dijksestraat. Destijds resulteerde de inzet van de snelheidsmeter in een aanzienlijke daling van het percentage snelheidsovertreders, van 64% naar 42%. Bestuurders die zich aan de snelheidslimiet hielden, droegen gezamenlijk €500 bij aan de spaarpot. De provincie Noord-Brabant is eigenaar van de snelheidsmeter en stelt deze ter beschikking aan gemeenten in de regio. Het initiatief zal ook in 2023 in verschillende Brabantse gemeenten worden voortgezet.

Bevorderen verkeersveiligheid

Dit initiatief is onderdeel van het bredere streven van de provincie Noord-Brabant, gemeenten, politie, openbaar ministerie, Rijkswaterstaat en scholen om de verkeersveiligheid te bevorderen onder het motto ‘Brabant gaat voor NUL’. Het doel is om alle Brabanders aan te moedigen om zich bewust te zijn van hun gedrag in het verkeer en zich aan de snelheidslimieten te houden.

Meer informatie over ‘Brabant gaat voor NUL’ is te vinden op www.brabantgaatvoornul.nl.

Bron en foto: gemeente Roosendaal

 

Facebook12
Twitter
Follow Me
Tweet