Laatste nieuws:
Veel volk op jobbeurs

Veel volk op jobbeurs

De lokale besturen van Kapellen, Brasschaat en Stabroek organiseerden samen met VDAB en Selab een Jobbeurs in zaal LUX op het Marktplein in Kapellen. De beurs werd druk bezocht.

Gevarieerd aanbod

Wie op zoek is naar een job, kon er kennismaken met organisaties, overheden en meer dan 53 lokale bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren. Het aanbod van vacatures is zeer gevarieerd: accountmanagers, calculators, inspecteurs, lassers, machinisten, onderwijzers, zorgkundigen, projectleiders, … Van de bijna 500 geïnteresseerden, namen er 170 deel aan infosessies rond solliciteren, werken voor lokale besturen of voor de industriële sector.

Technische profielen

“Deze jobbeurs past perfect in de samenwerking tussen VDAB en de betrokken lokale besturen. Bovendien zijn bedrijven in deze regio vooral op zoek naar technische profielen. Met onze industrietrailer willen we werkzoekenden warm maken voor technische beroepen”, aldus Bjorn Cuyt provinciaal directeur VDAB.

Doelgroepen aanspreken

“Veel mensen kiezen voor een job dicht bij huis: je staat niet in de file en je hebt meer tijd voor gezin en vrije tijd. Maar met deze Jobbeurs willen we als gemeente meer doen: doelgroepen aanspreken, die werkgevers niet makkelijk overwegen”, aldus de Kapelse schepen Luc Devriese (N-VA). “We werken als lokale besturen samen met partnerorganisaties als Ligo, GO! CVO en Selab om nieuwkomers via opleiding en coaching aan de slag te helpen.”

MLH

Foto: © Freepik

Facebook11
Twitter
Follow Me
Tweet