Laatste nieuws:
Upper at home - regiomanager Lenny Proost

Trots op mijn beroep: Lenny Proost vertelt!

Een sector, waar best wel een taboe op ligt, is die te maken heeft met seks. Maar beroepen of producten houden op te bestaan als er geen vraag naar is, dus het moge duidelijk zijn dat er op dat vlak voldoende interesse is. Lenny Proost (35) is regio manager bij Upper at home, een bedrijf dat zinnenprikkelende homeparty’s organiseert, en wil door haar werk deze taboes doorbreken.

Opzoek naar iets origineels

“Mijn man kreeg een zwaar ongeval en was daarna anderhalf jaar thuis”, vertelt Lenny. “Ik had toen veel tijd en zocht werk om wat bij te verdienen, maar wel met iets origineels. Ik ben op internet gaan zoeken en vond Upper at home en dacht: dat wil ik gaan doen! Het leek me superleuk om bij mensen thuis dingen te introduceren en dingen bespreekbaar te maken. Ik heb contact met ze opgenomen en kwam terecht bij Chantal, de toenmalige regiomanager van de regio Antwerpen. We hebben vrij snel een gesprek gehad en ik was er meteen van overtuigd dat ik dit wilde doen.”

De eerste Upper at home avond

“Chantal was een doodgewone, laagdrempelige en sympathieke vrouw, die alles goed wist toe te lichten. Ik ben van alles gaan regelen en een opleidingstraject gaan volgen. Dan ga je mee naar demo’s en je organiseert ze zelf ook. Daarna mag je zelf avondjes gaan geven. De eerste keer dat ik een avondje gaf was ik heel zenuwachtig en ik vond het vreselijk. Je woordkeus is anders en gebruikt woorden die je anders nooit bezigt. Ondertussen denk je: ‘Wat sta ik hier te vertellen!’ Mijn geluk was dat het een groep jonge vrouwen van 18 jaar was. Dan heb je echt het idee dat je mensen iets kunt bijbrengen.”

Upper at home regiomanager Lenny Proost

Een serieuze job
“Deze vrouwen hadden zich via de website aangemeld en kwamen uit de regio. Het was een heel leuke avond en ik was vertrokken! Mijn man stond volledig achter wat ik ging doen en mijn mamma was niet verbaasd. Die kent me goed genoeg om te weten dat ik zoiets zou durven. Vrienden en vriendinnen moesten er om lachen, en nu nog, wat te begrijpen is. Maar het is een serieuze job, iedereen ziet ook dat ik er veel werk aan heb en ik verdien de kost met iets wat ik echt graag doe.”

“Het is niet alleen een avondje lachen om vibrators, er zit veel meer achter…”

Lady’s Nights

“We staan veel op evenementen, modeshows, Lady’s Nights, bij kappers, jaarmarkten, maar ook op beurzen. Via die evenementen komen ook veel aanvragen binnen. De tweede keer dat ik een avond organiseerde, was voor vriendinnen. Dat was leuk, maar ook best eng. Op de avondjes door de jaren heen worden ook veel vragen gesteld, die over seksuele problemen gaan. Dan geef je advies, maar je bent natuurlijk geen seksuoloog. Bij echte problemen moeten mensen naar een seksuoloog, om daar begeleiding te krijgen.”

Regiomanager

“In 2016 werd ik regiomanager. De toenmalige regiomanager hield er mee op en men zocht iemand anders. Ik heb me kandidaat gesteld en binnen een paar dagen was het geregeld. Upper at home valt onder een overkoepelende organisatie. Vrijwel alle producten worden door de organisatie ontworpen en gemaakt. Er wordt veel samengewerkt met mensen uit de medische wereld, zoals artsen, seksuologen, … Bovendien kunnen de diverse producten ook voor andere fysieke klachten worden aangewend. Het is niet alleen een avondje lachen om vibrators, er zit veel meer achter.”

Keihard werken

“Bij Upper at home zelf werken een honderdtal Upper Ladies en vier regiomanagers, voor elke provincie in Vlaanderen één. Ik heb veel contact met de regiomanager van Oost Vlaanderen, die alle managers aanstuurt. Er komt veel bij kijken! Het is zeven op zeven, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Ik heb Upper Ladies onder me, met wie ik dagelijks contact heb via mail. Dat gaat over administratie, onduidelijkheden, problemen, vragen over bestellingen, planningen, … Het is een heel uiteenlopende job met veel geregel. Het is gewoon keihard werken.”

Geen taboe

“Als ik mensen vertel wat ik doe moeten ze vaak lachen, maar ze vinden het ook interessant. Op mijn avondjes komen in hoofdzaak vrouwen en heel soms een man. Koppels komen wel, soms heb ik avonden met alleen koppels. Upper at home is primair voor en door vrouwen opgericht, al zijn er producten die je samen kunt gebruiken, zoals massageolie. Op demo’s wordt vaak gezegd: ‘Ik zou dat wel willen kopen, maar ik weet niet hoe mijn man zal reageren.’ Ze sturen dan via WhatsApp een foto naar hun partner en dan beslissen ze samen. Maar er wordt soms ook met de mensen onderling ook gesproken over wat ze gebruiken, terwijl ze elkaar helemaal niet kennen. Dan is er gewoon geen taboe.”

Upper at home pakket

Opbouw van de Upper at home avond

“Zo’n avondje wordt opgebouwd. Het eerste deel gaat over verzorging en onze verzorgingsproducten, zoals een eigen crème die je voor je lichaam kunt gebruiken voor littekens, brandwonden, … Die crème is op basis van slakkenslijm, dat heeft dus totaal niets met seks te maken. Maar ook massageolie of stimulerende crème. Een veel verkocht product is de massagekaars. Dat is een kaars die het ‘kaarsvet’ smelt en die vloeibare wax kun je gebruiken om te masseren. De wax ruikt lekker, is warm maar niet te warm en is veilig in gebruik. De wax wordt niet heet, maar blijft op een aangename temperatuur. Dat zijn de artikelen waar je mensen mee ‘los’ krijgt. Het gaat er om dat je goed in je vel zit. Iedere vrouw is sexy.”

Bespreken van de ‘Speeltjes’

“Na het eerste deel laten we ook wat lingerie zien. Daarna is het pauze en in het tweede deel worden de ‘speeltjes’ besproken en getoond. We geven over alles een goede uitleg, maar ook met de nodige dosis humor. De ‘Jouvence’ wordt het meest verkocht. Dat is een apparaat dat op luchtgolven werkt en die op of tegen de clitoris wordt gehouden. Dat geeft een ongelooflijk gevoel. Een mevrouw kwam bij een collega en vertelde dat ze na een hersenbloeding geen orgasme meer kon hebben, dat werd met dit apparaat opgelost. Ik krijg vaak veel positieve, enthousiaste reacties naderhand.”

Het is niet abnormaal, maar spannend
“De gebruikte siliconen zijn ook allemaal medisch getest en van hoogwaardige kwaliteit. Het is taboe doorbrekend. Veel vrouwen komen er achter dat er niets abnormaals is aan deze aanvullingen. Het is extra peper en zout in de slaapkamer. De basis moet bij de koppels natuurlijk aanwezig zijn, maar wij maken het spannender.”

“Het is als peper en zout, maar dan voor de slaapkamer…”

Trots op mijn beroep

“Ik ben er trots op dat ik een geweldig team Upper Ladies in de provincie Antwerpen heb. Het zijn allemaal enthousiaste vrouwen en dat is geweldig om mee samen te werken. Maar ook het werken met kwalitatief hoogwaardige producten en dat je een meerwaarde kunt betekenen in het seksleven van mensen. Wat voor sommigen niet vanzelfsprekend is. Je geeft de stimulans om toch eens iets anders te doen en te proberen.”

LW

Facebook201
Twitter
Follow Me
Tweet