Laatste nieuws:
Uitpraatprocedure na melding schoten

Uitpraatprocedure na melding schoten

Een 23-jarige man en een 20-jarige man is maandagochtend 18 maart na een uitpraatprocedure aangehouden. Aanleiding was een melding dat er mogelijk werd geschoten op straat in de omgeving van de Philipslaan. Na onderzoek is maandagavond een derde verdachte, een 20-jarige man uit Roosendaal, aangehouden. In een woning in Roosendaal is een vuurwapen aangetroffen.

Melding schoten

De politie kreeg maandagochtend rond 11.10 uur meerdere meldingen dat er mogelijk was geschoten op de Philipslaan. Agenten gingen direct ter plekke. In de omgeving van de Philipslaan spraken zij met getuigen die de schoten hadden gehoord. In de Marconistraat hebben de agenten een auto gestopt en de bestuurder en inzittende via een uitpraatprocedure uit de auto gehaald en aangehouden. Na verder onderzoek is maandagavond een derde verdachte aangehouden en is er in een woning een vuurwapen gevonden. De verdachten zitten vast voor verhoor. De politie onderzoekt of er daadwerkelijk is geschoten in de omgeving van de Philipslaan en de eventuele betrokkenheid van de drie verdachten hierbij. Zondagavond kreeg de politie ook een melding van mogelijke schoten vanuit een auto in de Wethouder Lanenstraat. Of beide meldingen met elkaar verband houden wordt nader onderzocht.

Uitpraatprocedure

Een uitpraatprocedure is een procedure die de politie gebruikt bij het veilig aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. Zij worden met getrokken wapens gecontroleerd door de politie uit de auto gehaald. De agenten houden daarbij de verdachten onder schot. De verdachten krijgen vervolgens gesproken opdrachten om de arrestatie zonder risico’s te laten verlopen.

Bron: Politie.nl
Foto: Pixabay

Facebook14
Twitter
Follow Me
Tweet