Laatste nieuws:
Tweetal berooft automobilist tijdens aanhouding

Tweetal berooft automobilist tijdens aanhouding

Woensdagmiddag werden op de Doctor Schaepmanlaan en het Doctor Poelsplein drie jongens aangehouden. Zo werd een bestuurder aangehouden na een wilde achtervolging. Tijdens deze aanhouding wist een tweetal geld uit de auto te stelen en op een fiets er vandoor te gaan. Ook zij werden aangehouden.

Een agent zag rond 14:35 op de Monseigneur Hopmansstraat een BMW rijden. De bestuurder trok zijn aandacht, dus reed de agent voor een controle achter deze auto aan. De automobilist negeerde een stopteken en reed er hard vandoor. De politie zette de achtervolging in. Op de Doctor Schaepmanlaan stopte de auto, waarna de agent de bestuurder kon aanhouden. De 16-jarige jongen uit Roosendaal moest in de politieauto plaatsnemen voor vervoer naar een politiebureau.

Bundeltje geld

Hierna werd de agent door enkele zeer attente mensen aangesproken, dat ze hadden gezien dat een jongen in de auto was gekropen en daarna iets onder zijn jas had gestopt en toen samen met een andere jongen was weggefietst. Er arriveerde nog een politie-eenheid, waarop twee agenten de achtervolging inzetten en het tweetal op het Doctor Poelsplein konden achterhalen. Een van de jongens overhandigde een bundeltje geld. Het bleek te gaan om twee jongens (14 en 15 jaar) uit Roosendaal. Ook dit tweetal werd aangehouden en voor verder verhoor naar een politiecellencomplex gebracht.

Politieonderzoek

In de auto werd een verboden mes en twee gripzakjes met hennep in beslag genomen. Ook bleek de automobilist geen rijbewijs te hebben. Van hem is een verklaring opgenomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij mocht woensdagavond rond 22:00 het politiebureau verlaten. Het gestolen geld bleek ruim driehonderd euro te zijn. Het tweetal heeft de nacht in een politiecellencomplex doorgebracht en werd vandaag verhoord.

Bron: Politie.nl
Foto: ©Google Streetview

Facebook40
Twitter
Follow Me
Tweet