Laatste nieuws:

Twee vriendinnen met een gouden hart…

…voeren gouden ideeën uit.

Twee vriendinnen met het hart op de juiste plaats, brengen zonnestraaltjes in het leven van anderen. Ondanks hun geweldige initiatieven en goede werken, blijven ze zelf liever op de achtergrond.

250 rugzakjes voor kinderen in asielzoekerscentra

“Zes jaar geleden kregen we 750 rugzakjes van het magazine ‘Goed Gevoel”, vertelt een van de twee vriendinnen, die allebei liever anoniem blijven. “Ik had er voor Gympuls maar 500 nodig en had er dus 250 over. Ik ben toen met die 250 rugzakjes naar de asielzoekerscentra in Ekeren en Antwerpen gereden en heb ze daar uitgedeeld aan de kinderen. Er zaten snoepjes in, een schriftje, kleurpotloden, een appel en een mandarijn, … Ik heb nog nooit zoveel gelukkige gezichtjes gezien!”

Kindjes van de verborgen armoede

“Ik heb toen de hulp ingeroepen van een vriendin om mee te helpen voor de kindjes van de verborgen armoede, dit in samenwerking met de diverse scholen. In het begin van het schooljaar krijgen de kinderen een rugzak met schoolbenodigdheden en met Sinterklaas cadeautjes. Om dit allemaal te kunnen bekostigen organiseren we diverse, toegestane, acties. Denk dan aan kledingverkoop en mooie zelfgemaakte uiltjes. We worden ook heel erg gesteund door vrienden en kennissen, waar we natuurlijk heel erg blij mee zijn!”

Twee vriendinnen met een gouden hart...

Zakjes gevuld met verse lavendel

“Dit jaar moesten we vanwege corona naar een alternatief zoeken en werden er zakjes verse lavendel verkocht. Die waren feestelijk verpakt en als je het zakje openmaakte, vond je twee, mooie zakjes, gevuld met heerlijk geurende verse lavendel, die je tussen je kleren kunt leggen. Die waren heel snel uitverkocht. Onze vriendin Sonja is heel erg creatief en heeft altijd goede ideeën, onder andere dus de uiltjes en de lavendelzakjes, die ze allemaal heeft gemaakt.”

Twee vriendinnen met een gouden hart....

Valentijnsontbijt

“Vorig jaar werd voor het eerst, samen met Gympuls, een Valentijnsontbijt verzorgd voor de kinderen en één van de ouders, zodat ze samen heerlijk konden ontbijten. Het was een heel uitgebreid ontbijt met broodjes, fruit, diverse soorten beleg, … Eigenlijk genoeg voor het hele gezin. Ook dit jaar krijgen ze allemaal weer een royaal ontbijt waar ze van kunnen genieten!”

Heb jij ook zo’n gouden hart? Steun dan dit goede doel en bestel zo’n zalig ontbijt. Op de website van Gympuls vind je alle informatie en kun je meteen bestellen!

NN

Facebook18
Twitter
Follow Me
Tweet