Tsjechische brandweermannen op bezoek in Essen

Tsjechische brandweermannen op bezoek in Essen

Tijdens het weekend van 13 tot 16 september 2019 ontving de Essense brandweer een delegatie van het korps uit Hradistko, de Tsjechische zustergemeente van Essen. Deze tweejaarlijkse uitwisselingen vinden al 22 jaar plaats, en het laatste bezoek dateerde van 2017 toen een tiental Essense brandweerlui te gast waren in Tsjechië.

De Tsjechische gasten en leden van het Essense korps werden in de Oude Pastorij officieel verwelkomd door burgemeester Gaston Van Tichelt, schepen van internationale samenwerking Dirk Konings en Lt. Erik Van Meel van de Essense brandweer, waarbij traditioneel enkele geschenken werden uitgewisseld.

Tal van activiteiten

Tijdens het weekend stonden tal van activiteiten op het programma om de bezoekers een aangenaam en ook leerzaam verblijf te bezorgen. Zo werd er een bezoek gebracht aan de geitenboerderij van Kurt Tilburgs en Liesje Van Loon aan de Moerkantsebaan en aan het motormuseum van Stany Wouters in Achterbroek. Ook spoorfietsen, kleiduifschieten en een bezoek aan het Nederlandse havenstadje Willemstad stond op het programma om de gasten kennis te laten maken met wat onze gemeente en de (ruime) omgeving te bieden heeft. De drukbezochte opendeurdag van de Essense brandweer op zondag 15 september was het sluitstuk van een geslaagd weekend. De volgende afspraak met de brandweervrienden van Hradistko zal vindt plaats in 2021.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook87
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!