Essen heeft nu ook een G-café

Essen heeft nu ook een G-café

Op vraag van ouders van een kind met een beperking, organiseerde de gemeente Essen op 23 oktober voor de eerste keer een G-café. Ouders konden er hun kennis en ervaring delen en de gemeente en de Christelijke Mutualiteit gaven er informatie over de ondersteuningsmogelijkheden.

De drijvende kracht achter het G-café zijn de beheerders van de Facebookgroep ‘Ouders van G-café Essen’. Anja Van Eekelen, een van de beheerders van de groep, geeft meer uitleg. “De Facebookgroep is een digitale mogelijkheid voor de ouders om contact te leggen met elkaar, nuttige informatie te delen en elkaar te ondersteunen.”

De gemeente regelt dan weer de praktische zaken om een G-café te organiseren.

“Wanneer er veel vragen zijn over een bepaald onderwerp, dan geeft de Facebookgroep dit door aan de gemeente. De ouders reiken de onderwerpen aan en de gemeente geeft antwoorden op het eerstvolgende G-café”, vertelt schepen van G-beleid Brigitte Van Aert.

Het belangrijkste doel van het G-café is dat ouders elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen delen en gewoon gezellig samen kunnen zijn. Het eerste G-café was alvast een warme avond met fijne ontmoetingen. Samen met de ouders wil de gemeente Essen stap voor stap groeien in dit initiatief.

Volgende G-café in maart 2020

Het tweede G-café zal plaatsvinden bij het zorginitiatief ‘Perron-Geluk’, Stationsstraat 202. Die avond zullen we informatie geven over dagbesteding voor kinderen met een beperking in Essen en omstreken. Een exacte datum is nog niet bekend, maar dit zal vermoedelijk in de maand maart 2020 zijn. Op de Facebookpagina van de Ouders van G-café Essen komt de juiste datum te staan zodra dit bekend is.

Meer info?
Facebookpagina: https://www.facebook.com/Ouders-van-G-caf%C3%A9-Essen-115833043150521/
Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/2275403269437050/
Perron-Geluk: http://www.villakapella.be/cms/contact/

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook59
Twitter
Follow Me
Tweet